Foto: iStock
Kada se ljeti podigne temperatura, zadnja želja nam je provesti sate i sate u kuhinji i nakuhavati komplicirana jela.
Stoga smo uvijek u potrazi za laganim i brzim receptima koji su gotovi u tren oka.
Ako ste veliki obožavatelj tjestenine u kremastom umaku, imamo za vas onaj savršeni ljetni recept. Ne samo da je gotov u samo 10 minuta nego vam za njega treba svega par jeftinijih sastojaka.
Sastojci:
- 500 g tjestenine po izboru
- Prstohvat soli
- 40 g maslaca
- 1 jušna žlica pšeničnog brašna, tip 405
- 300 ml mlijeka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- Papar
- 1⁄4 čajne žlice muškatnog oraščića
- 2-3 jušne žlice mješavine začina (peršin, bosiljak i vlasac)
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama.
U međuvremenu otopite maslac, dodajte brašno, mlijeko i vrhnje za kuhanje. Neka smjesa prokuha. Smanjite jačinu vatre. Ostavite da se umak na najnižoj vatri kuha oko pet minuta.
Kada smjesa postane gusta, dodajte mješavinu začina. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Pomiješajte umak s tjesteninom i poslužite s parmezanom.
najnovije
najčitanije
Vinske kronike
poznata sorta
ZADAR VS. SVIJET Regionalne specifičnosti cabernet sauvignona širom svijeta
Svijet
suprotno europskim zemljama
Amerikanci očekivano osudili nalog Haškog suda za uhićenje Netanyahua
Ostali sportovi
Veliki "come back"
Lindsay Vonn se vraća skijanju na utrci u St. Moritzu
Zadar
slobodan ulaz
U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra Muzej antičkog stakla priredio bogat program
Zadar & Županija
NESREĆA
Tehnički direktor Jadrolinije opisao što se dogodilo s katamaranom “Silba”
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE