Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

MALI UŽITAK

Pečeni popečci s jabukama: Miris koji vraća u djetinjstvo

Autor: Šarlota Brnčić

25.04.2023. 07:38
Pečeni popečci s jabukama: Miris koji vraća u djetinjstvo

Foto: Pexels



Ove poslastice od jabuka mali su užitak koji si možete priuštiti čak i kada ste na dijeti. Zapravo, recept koji predlažemo uključuje pripremu u pećnici umjesto prženja, kao i laganije i ukusnije tijesto.


Popečci od jabuka prikladni su za mnoge prigode, a ako ste na dijeti možete ih povremeno pojesti za doručak uz izvor proteina poput mlijeka i jogurta.


Sastojci:


  • 3 jabuke
  • 140 g brašna
  • 1 limun
  • 100 ml obranog mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 30 g šećera u prahu


Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°. Jabuke ogulite, pa ih narežite na kriške debljine oko 4 mm, izvadite središnju jezgru. Limun naribati, koru ostaviti sa strane, a sok istisnuti pa njime poprskati jabuke da ne pocrne.


Miksajte jaje sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta, dodajte brašno, prašak za pecivo, mlijeko i koricu limuna, nastavite miksati dok smjesa ne bude glatka.


Ploške jabuke umočite u tijesto i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta ili dok ne porumene, poslužite posipano šećerom u prahu.