Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čista kuća

Dječje igračke su posvuda? Dijelimo nekoliko trikova za brzinsko čišćenje

Autor: Life

02.03.2023. 07:43
Dječje igračke su posvuda? Dijelimo nekoliko trikova za brzinsko čišćenje

Foto: Pexels

Jeste li se ikada zapitali kako neki uspijevaju održavati čistu kuću u kojoj žive i malena djeca?Čista kuća u kojoj istovremeno žive i malena djeca ponekad zvuči i čini se kao nedostižan cilj, no uz nekoliko trikova zaista nije. Prije svega treba imati na umu da je posve normalna stvar da su domovi, pogotovo oni s malom djecom, neuredni jer se tamo živi, te je posve normalna stvar da su igračke i hrana posvuda.


No isto tako čistoća je bitna prvenstveno radi zdravlja, stoga u nastavku doznajte trikove za održavanje kuće čistom i urednom a da to istovremeno ne znači čišćenje po čitav dan!


Prije svega, riješite se viška stvari


Često imamo tendenciju čuvati stvari iako znamo da ih ne koristimo i vrlo je izgledno da niti nećemo. No realnost je takva da ako ne bacite stvari koje su potrgane ili koje se ne koriste, svoje vrijeme kada biste inače čistili trošiti ćete na premještanje stvari i preslagivanje, što je potpuno nepotrebno.
Kada su djeca u kući, to vrlo često znači gomilanje stvari, igračaka, odjeće… Ako tome ne stanete na kraj, uskoro će se desiti potencijalna situacija pretrpanosti, te će pospremanje biti sve teže i dugotrajnije.


Višak stvari prodajte ili poklonite, a one razbijene ili dotrajale bacite.


Koristite sistem rotacije


Ako vam je teško pospremati dječje igračke, razmislite o korištenju sustava rotacije. Naime, kada djeca imaju manje igračaka na raspolaganju, to ubrzava proces čišćenja, a kada im dosade, dajte im nove za igranje što će ih dulje držati zainteresiranima.


Kutije su odličan način organizacije


Stari trik za pospremanje igračaka su velike kutije, košare ili škrinje gdje možete odložiti sve igračke tako da se ne nagomilavaju po podovima ili namještaju, a čišćenje će biti olakšano jer u kutiju jednostavno možete ‘pobacati’ sve igračke te će prostor izgledati čisto i uredno.


Uz to, to je dobar način za učenje djece o pospremanju, jer će sve svoje igračke moći jednostavno i brzo odložiti u kutije.


U čišćenje uključite i djecu


Djeca nikad nisu premlada da počnu učiti važnost čišćenja. Čak i ako imate malo dijete, napravite igru skupljanja igračaka i stavljanja u košaru.


Od čišćenja možete napraviti i igru u kojoj će djeca zasigurno željeti pobjedu!


Sve mora imati svoje mjesto


Kada stvari imaju svoje mjesto, tada nereda u principu nema. Ako vi i vaša obitelj znate gdje koja stvar ide, onda to lako možete pospremiti, a ako neki predmet nema ‘dom’, napravite ga ili ga se riješite.