ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Rukometna Liga prvaka

Zagreb izvukao remi, Klarica odigrao fenomenalan susret

Autor: Alen Plahinek

12.10.2023. 21:19
Zagreb izvukao remi, Klarica odigrao fenomenalan susret

Foto: Luka Stanzl/Pixsell



U drami tri sekunde prije kraja utakmice Miloš Kos zabio je pogodak vrijedan remija (30:30) protiv danskog Aalborga. RK Zagreb u četvrtom kolu Lige prvaka nakon “Norveške u malom” uspio je iznenaditi i “Dansku u malom”. Posebno se istaknuo Zadranin Luka Lovre Klarica kojem je to zasigurno bila najbolja utakmica u Ligi prvaka u karijeri. Završio je utakmicu sa šest pogodaka od osam šuteva, uz vrhunsku igru u obrani.


Grč na startu


Iznimno nervozno i u grču krenuli su Zagrebaši,dok su igrači Aalbroga letjeli terenom. Landin na vratima je hvatao “žive” lopte i izgledalo je da će sve brzo otići u vjetar. Na semaforu je stajalo 4:0 za Dance nakon šest minuta igre kada je trener Andrija Nikolić pozvao minut odmora. Ušao je u igru tada Zadranin Luka Lovre Klarica i nemilosrdno počeo “trpati” golove i nositi Zagrebaše. Strašna je to bila predstava mladog Zadranina u prvom dijelu. Priključio mu se i Srna te su zajednički počeli vraćati nadu Zagrebu. Nakon nekoliko izmjena gol za gol, ušli su Danci u zagrebački žrvanj i počeli su Zagrebaši zabijati dva gola za jedan primljeni. Razbranio se u tom period u odličan Matej Mandić na vratima i počeli su igrači Zagreba mirisati “krv”


Otišlo se s 15:15 na odmor i vidjelo se kako ipak postoji “nešto trulo u državi Danskoj”. Važno je istaknuti kako Klarica i Srna nisu odigrali samo odlično prema naprijed, nego su lavoski posao odradili i prema i prema poziciji “halfova”, popularnim “dvojkama” u obrani.  U 33. minuti Zagreb je prvi put došao do vodstva, no nakon doga došla je kratka crna rupa.


Buđenje na vrijeme




Opet su Danci iskoristili to i povezali tri pogotka te otišli na dva razlike (20:18).  Probudio se iz zimskog sna Rus na lijevom krilu Zagreba Timur Dibirov u tim trenucima i pokazao svoju raskoš. Uz poticaj Klarice i Srne počeo je i Dibirov zabijati. Ponovno su Zagrebaši krenuli s dobro poznatom taktikom dva gola za jedan primljeni, iako se u tim trenucima nisu golmani Zagreba baš posebno iskazali. Pala je koncentracija kod obje momčadi u napadu. Odmarala su obojica trenera najjače snage za posljednji “poguranac”.  Ovoga puta Zagreb je držao prednost, a Aalborg je morao konstantno stizati.


Dva gola Danaca donijeli su im mir za završnicu susreta, no Zagreb se s tri vezana potpuno vratio u susret. Pet minuta do kraja bilo je plus dva (29:27) za Zagreb. Vratili su se Danci uz pomoć Landina na vratima koji je obranio upravo Dibirovu i Klarici kada je bilo najpotrebnije, no greška u napadu deset sekundi do kraja ih je koštala pobjede.


Sljedeću utakmicu Zagrebaši igraju u četvrtak kada im u goste makedonski Eurofarm Pelister.