Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

reprezentativke

Kraljice šoka slavile na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Autor: Hina

11.10.2023. 21:24
Kraljice šoka slavile na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Foto: PIXSELL



Hrvatska ženska rukometna reprezentacija uspješno je krenula u 16. ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj, Austriji i Švicarskoj. Na putu prema 13. plasmanu Kraljice šoka u Karlovcu su pobijedile Grčku u prvom međusobnom službenom susretu. Najveći uspjeh hrvatskih rukometašica svakako je bronca iz Danske 2020. godine.


“Kraljice šoka” bile su favoritkinje i nisu dopustile nikakvo iznenađenje. Grčka se držala tek prvih pet minuta (4:4). Uslijedila je serija 3:0, u 20. minuti odabranice izbornika Nenada Šoštarića su imale 14:7, a do kraja poluvremena razlika je narasla na plus 9 (17:8).


Drugo poluvrijeme je bilo tek odrađivanje posla. Deset minuta prije kraja susreta zabilježeno je najvećih 12 razlika (30:18), a na kraju je završilo deset golova razlike.




U hrvatskim redovima se čak 12 igračica postiglo golove. Najefikasnija je bila Katarina Pavlović s pet golova, dok su Nikolina Zadravec, Paula Posavec i Stela Posavec zabile po četiri gola. Lucija Bešen je imala sedam obrana pri čemu je obranila i tri sedmerca, dok je Tea Pijević sakupila pet obrana.


Na suprotnoj strani najefikasnije su bile Olympia Andritsou sa šest, te Maria Chatziparasidou i Agni Zygoura sa po četiri gola.


Iduću utakmicu hrvatska reprezentacija imat će 14. listopada u Cazinu, a bit će to posljednji ogled na hrvatskoj klupi za nenada Šoštarića koji će potom preuzeti rukometaše Zagreba. Tri dana kasnije, u subotu 14. listopada na rasporedu je gostovanje u Cazinu, gdje hrvatsku reprezentaciju čeka Bosna i Hercegovina, koja je u prvom kolu izgubila na gostovanju kod Rumunjske s uvjerljivih 49:18.


Prve dvije ekipe će izboriti plasman na EP pa za hrvatske reprezentativke, brončane iz Danske 2020. godine, ne bi u pitanje trebao predstavljali plasman na kontinentalnu smotru.