Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

odličan uspjeh

Zadranin Mateo Škara prvak svijeta u parataekwondou!

Autor: K.E.

22.09.2023. 10:14
Zadranin Mateo Škara prvak svijeta u parataekwondou!

Foto: TK Donat



Član Hrvatske parataekwondo selekcije, Zadranin Mateo Škara, postao je prvak svijeta u svojoj kategoriji u parataekwondou na Svjetskom prvenstvu koje se od 20 do 24. rujna održava u Meksiku, objavila je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škole Stanka Ožanića čiji je bio učenik.


Hrvatska je reprezentaciju s 16 natjecatelja osvojila odličnih 14 medalja u Veracruzu.


– Čestitke pristižu sa svih strana. Uspjeli smo se noćas već čuti, jedva govori od sreće i uzbuđenja, a i ja sam već promukao. Svi smo puni emocija, koje su se “kuhale” dugo u nama. Nažalost, nismo mogli ići s njim u Meksiko, no bili smo uz njega cijelo vrijeme.




Svi kada krenemo u ovo, kada se krenemo baviti sportom, bilo kojim, sanjamo da dođemo barem do Svjetskog prvenstva, a kamoli medalja.


Ovo je kruna dugog i kvalitetnog rada i svima nam je na ponos i čast da imamo svjetskog prvaka u svojim redovima, rekao je Miljenko Lisica, Škarin trener iz Taewando kluba Donat te dodao kako novi prvak svijeta kući dolazi početkom sljedećeg tjedna.


– Organiziramo doček Mateu, a to će biti u VIP sali na Višnjiku u ponedjeljak u 18 sati. Koliko znam, trebao bi među ostalima biti i gradonačelnik našeg grada.