ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Kuglačka Liga prvaka

Zadar preokretom svladao Mertojak za treće mjesto

Autor: Šime Ćurko

02.04.2023. 21:38
Zadar preokretom svladao Mertojak za treće mjesto

Foto: Kuglački kluba Zadar



Kuglači Zadra osvojili su treće mjesto na završnom turniru Lige prvaka, koji je održan u Grazu (Austrija). U dramatičnom polufinalu momčad iz Mocira izgubila je od Ortha, austrijskog viceprvaka, i to za samo sedam drva. Bila je to obostrano odlična utakmica, u kojoj Radovan Vlajkov sa 661 drvom bio nejefikasniji Zadranin.


– Odlučivalo je zadnje bacanje u kojem smo nažalost ostali bez finala – kaže Josip Kartelo, dopredsjednik Zadra, koji je bio s momčadi u Grazu. Jučer u neobičnom terminu (8 sati) uslijedio je dvoboj za broncu, u kojem su Zadrani, nakon lošeg početka, uspjeli preokrenuti dvoboj protiv Mertojaka te su slavili s 5:3.


– Odigrali smo sjajan turnir, koji nam je donio još jedan veliki europski rezultat. Jasno nam je koliko nas je malo dijelilo od finala, ali smo se uspjeli psihološki oporaviti i protiv Mertojaka smo ponovno bili pravi. Nakon prve izmjene smo gubili 2:1, ali su Barany, Božičević i Bakran bili odlični i odveli nas do pobjede. Nakon osvajanja NBC kupa, trećeg mjesta u Prvoj ligi, treće mjesto u Ligi prvaka je šlag na torti ove sezone. Idemo jako dalje jer želimo Zadar koji će i sljedećih sezona osvajati trofeje – naglasio je Kartelo. Andrija Božičević srušio je protiv Mertojaka 630 drva i dao veliki doprinos preokretu vrijednom brončane medalje.




– Protiv Ortha smo imali 720 bacanja, a presudilo je jedno, i to zadnje. Nikad nije lako vratiti se nakon takvog poraza, ali uspjeli smo, iako se protiv Mertojaka u početku malo osjetila nervoza u našim redovima. Na kraju smo pokazali da smo bolji i spremniji od Splićana i iskoristili smo sve što nam je bilo ponuđeno. Veliki je uspjeh doći na Final four Lige prvaka i zato smo itekako sretni ovim rezultatom. Sada se okrećemo Svjetskom prvenstvu i Hrvatskom kupu – naglasio je Božičević.


Ligu prvaka je osvojio njemački Rot Weiss Zerbst, koji je u polufinalu s 8:0 svladao Mertojak, a potom je u finalu sa 7:1 bio bolji od Ortha.