Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tenis

Đoković ludio na Ivaniševića i svoj tim, pa na kraju priznao: "Bio sam šokiran svojom razinom"

Autor: Portal Novilist.hr

26.01.2024. 11:40
Đoković ludio na Ivaniševića i svoj tim, pa na kraju priznao:

Foto: Foto REUTERS

Trudio sam se, borio sam se, uspio sam malo podići razinu u trećem setu, odigrao je dobar tie-break, spasio meč-loptu. Ali, opet, u četvrtom setu odigrao sam vrlo lošu partiju kod 2-1 - kaže Đoković



MELBOURNE Prvi tenisač svijeta Novak Đoković, kojeg je Jannik Sinner eliminirao u polufinalu Australian Opena, gdje nije izgubio meč šest godina, kazao je da je odigrao “jedan od svojih najgorih Grand Slam mečeva”.


“Danas je Sinner potpuno dominirao mnome. Na neki način, bio sam šokiran svojom razinom, na loš način. Nije bilo puno toga što sam dobro napravio u prva dva seta. Mislim da je to jedan od najgorih mečeva koje se igrao sam Grand Slam turniru. Nije baš ugodno igrati tako. Ali svaka mu čast jer sve radi bolje od mene. Trudio sam se, borio sam se, uspio sam malo podići razinu u trećem setu, odigrao je dobar tie-break, spasio meč-loptu. Ali, opet, u četvrtom setu odigrao sam vrlo lošu partiju kod 2-1. Sve u svemu, moja razina igre stvarno nije bila sjajna.”


“Ovaj grad je vrlo poseban za mene. Samo se nadam da ću imati priliku vratiti se tamo, igrati barem još jednom”, dodao je 36-godišnji Đoković koji je u Melbourneu pokušao stići do svog 11. naslova i rekordnog 25. Grand Slam naslova.




Tijekom meča je bio frustriran, a u jednom trenutku se ponovo obratio i svojem timu, u kojem je i Goran Ivanišević, te ih optužio da mu ne pružaju nikakvu pomoć. Najprije je nešto promrmljao sebi u bradu, ali djelovalo je kao da ide Goranu i ostatku Novakova tima: “Kako ste loši, užas, užas svi!”, bjesnio je.


Ovaj poraz označava i kraj Đokovićevog niza od 33 pobjede na Australian Openu.


“Seriji je bilo suđeno da završi jednog dana. Barem sam učinio sve što sam mogao u okolnostima u kojima nisam igrao dobro, a izgubio sam od igrača koji ima vrlo dobre šanse da osvoji svoj prvi Grand Slam”, dodao je.