Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

RK Zadar 1954

Jerak: "Kup će nam biti sjajna provjera pred sezonu"

Autor: Alen Plahinek

26.01.2024. 10:35
Jerak:

Foto: Mate Komina



Punom parom rukometaši Zadra 1954 pripremaju se za nastavak seniorske sezone koja im se nastavlja sredinom veljače gostovanjem u Umagu kod istoimenog protivnika. Prije toga, već ove subotu Zadrane očekuje prvi pravi natjecateljski ispit u polufinalu Kupa Regije jug. U Mocire dolazi premijerligaš Trogir.


Pripreme


O planu za tu utakmicu te o još mnogočemu što ih očekuje u drugom dijelu sezone ispričao je trener Zadrana Nino Jerak.


– Istu stvar sam rekao i dečkima u svlačionici – utakmicu s Trogirom ćemo shvatiti kao jednu od pripremnih utakmica, koliko god čudno to zvuči. Ne pripremamo se isključivo za Trogir, nego općenito za sezonu. Osobno volim tijekom priprema igrati protiv momčadi iz ranga iznad nas i to su nam onda sjajni pokazatelji kakvi smo, gdje smo i u kojem smjeru idemo. Sezona nam je još daleko tako da smo u fazi teških treninga, još uvijek smo više van dvorane i malo vremena provodimo s loptom. Nismo na 100 posto upravo zbog toga, teške su nam noge jer smo još uvijek u fazi fizičke pripreme, a sada ćemo s vremenom više provoditi vrijeme s loptom, igranjem, taktikom i slično. Tako da sve u svemu ta utakmica nam dolazi u malo nezgodnom periodu, no idemo ostaviti srce na terenu i dobro se »potući« – objasnio je Jerak te se osvrnuo na momčad Trogira.




– Oni su jaka momčad, solidna u Premijer ligi. Otišli su im neki igrači od prošle sezone, međutim i dalje su kvalitetni. Mi ćemo se boriti. Kup je takvo natjecanje u kojem su iznenađenja moguća. Imamo jednu utakmicu, 60 minuta i tko zna. Ovaj će nam susret biti jako dobra provjera onoga što radimo na treninzima.


Prethodnog vikend Zadrani su odradili i prvu pripremnu utakmicu tijekom zimskih priprema.


– Gostovala nam je Ribola Kaštela. Oni jesu u Premijer ligi, doduše u dnu, ali su premijerligaši. Bili smo cijelu utakmicu bolji od njih. Nije nam rezultat toliko važan jer je prijateljska utakmica, najvažnije je da su svi dečki igrali, da su dobili samopouzdanja za nastavak priprema i sezone – istaknuo je Jerak dodajući kakav je cilj kroz proljetni dio sezone.


Kemija


– Imamo teži raspored kroz drugi dio sezone, jedno gostovanje više. Smatram da možemo igrati sa svima.Trebat će nam u suštini više koncentracije u teškim utakmica, možda malo i sreće, ali tu sreću moramo izazvati. Premijer liga nam nije imperativ ove sezone, ali idemo u svakoj utakmici pokazati svoj maksimum. Nekad će on biti veći, nekad će biti manje, no važno je da se potrudimo koliko možemo protiv svakoga. Osim toga ciljamo afirmirati dečke iz kategorije do 17 godina u seniorsku momčad, želimo da iskoriste priliku i uče, no također tu priliku moraju zaraditi kroz treninge i utakmice u svojoj kategoriji.



Upravo je spoj mladih i »starih« nešto po čemu se posebno Zadar ističe ove sezone u 1. HRL-Jug. Dok su mnogi klubovi u toj ligi bili aktivni kroz zimski prijelazni rok, Zadrani su ostali zajedno na okupu.


– Samo da ostanemo zdravi svi i stvarno se nemamo koga bojati, iako su se mnogi pojačali. Mladi i stari su se super posložili. Navikli su se jedni na drugi i postali smo svi zajedno kao jedna šira obitelj. Svim kategorijama svi treneri svaki dan ponavljaju da je klub iznad svih, a ne igrač. Lijepo je vidjeti da svatko svakog pozdravlja, od najmlađih do seniora, nitko nikog ne ignorira. Stvorila se ta kemija kako u klubu tako i u momčadima, ali i van terena. Posao je sada samo zadržati tu kemiju, jer svi znamo da je malo potrebno da se ona naruši, stoga trebamo biti oprezni – podvukao je Jerak.