Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Medalja je dostižna

Vaterpolska U-15 reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo

Autor: Alen Plahinek

27.06.2023. 13:55
Vaterpolska U-15 reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo

Foto: VK ZADAR 1952



Sjajan uvod u Europsko prvenstvo, koje će se od 8. do 16. srpnja održavati u Podgorici (Crna Gora), imala je hrvatska vaterpolska reprezentacija do 15 godina. Na oba pripremna turnira, onom u Varaždinu u vrijeme Uskrsa te prošli vikend u Duisburgu na turniru Šest nacija, otišli su kući kao pobjednici. Mlade “Barakude”, čiji je član i Zadranin Toni Galušić u pet su utakmica u Duisburgu slavili u četiri, uz poraz od Mađara. Galušić ističe kako se na EP-u “očekuje medalja, a napada se i ona najsjajnija”.


– Mislim da su nam oba turnira mogu biti dobar put prema Europskom prvenstvu. Vrhunski smo odradili te dvije etape, a treća je Europsko prvenstvo. Dokazali da smo jaka momčad i da imamo potencijala za naslov, ili barem medalju.


Kad je riječ o mojoj igri rastao sam iz utakmice u utakmicu i mislim da sam se dobro pokazao te sam zadovoljan svojim igrama. Želim još napredovati još do EP-a – kazao je Galušić te najavio susrete u Podgorici.




– Završne pripreme prije odlaska imamo u Varaždinu i Bjelovaru s Mađarima. Tu ćemo odigrati priprmne utakmice i onda idemo za Crnu Goru. U skupini smo sa Srbima, Turcima i Grcima. Igrali smo protiv Srba već u Varaždinu na Uskršnjem turniru, završilo je izjednačeno.


Bila je to jako teška utakmica, fizički su nam jako teški za igru, tako da to će biti velika borba, pretpostavljam i najteža utakmica u skupini. Protiv Grka nismo još igrali, ali prema rezultatima koje ostvaruju vjerujem da su jako kvalitetni, dok o Turcima ne znam baš ništa – objasnio je Galušić.