Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KK Jazine Arbanasi

Umjesto nadogradnje, uslijedila stagnacija

Autor: Paulo Sarić

31.10.2023. 15:47
Umjesto nadogradnje, uslijedila stagnacija

Foto: Mate Komina



Nedjeljni susret protiv Omiš Čagalj Toursa u četvrtom kolu Prve muške lige neće ostati u dobrom sjećanju igračima Jazina Arbanasa koji su upisali drugi uzastopni poraz u košarkaškoj »Segundi«. Domaćini su gotovo od prve do posljednje minute kontrolirali događanja na parketu i na koncu rutinski stigli do uvjerljivog trijumfa.


– Nama se već u drugoj uzastopnoj utakmici ponavljaju isti problemi, problemi na koje smo upozoravali, ali ih nismo uspjeli riješiti. Kao da smo nakon pet uzastopnih pobjeda prestali raditi ono što nas je dovelo do tog učinka. Umjesto da smo nadogradili svoju igru, prestali smo s radnim dijelom. Energija, trčanje, skok i kontakt-igra u zadnja dva susreta nisu bili na potrebnoj razini. Pristup utakmici nije bio dobar, kao da nam je nedostajalo mentalne snage te koncentracije i fokusa na zadane detalje. Premda to tražim na svakom treningu od svojih igrača, nismo dovoljno fokusirani da ono što smo zacrtali prenesemo na parket i tu leži glavni uzrok poraza – istaknuo je trener Roko Jurlina.


Pad u igri Jazina u odnosu na samo otvaranje sezone je primjetan, no dio razloga valja tražiti i u objektivnim okolnostima koje kazuju da je prvi poraz u sezoni upisan od prošlosezonskog premijerligaša Gorice, dok su Omišani, predvođeni nekadašnjim trenerom Zadra Antom Nazorom, prava domaća momčad koja u svojoj dvorani daje puno više nego na gostovanjima.




– Naša izdanja u prvih pet utakmica su bila nerealno dobra, dok su igre u posljednja dva susreta nerealno loše. Trebamo nastaviti naporno raditi na treninzima, pripremiti se za sljedeću utakmicu i pronaći način kako se vratiti na razine na kojima smo bili – poručio je Jurlina.


Košarkaše Jazina u idućem kolu očekuje najteži mogući izazov, okršaj s Kvarnerom 2010 koji u svojim redovima ima moćnu košarkašku družinu koja bi imala što za kazati i u Premijer ligi.