Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prva muška liga, 3. kolo

Jazine upisale prvi poraz u sezoni

Autor: Paulo Sarić

22.10.2023. 13:49
Jazine upisale prvi poraz u sezoni

Foto: Mate Komina



Košarkaši Jazina Arbanasa upisali su prvi poraz u novoj sezoni. Bolji od igrača Roka Jurline danas su u podnevnom okršaju na Višnjiku bili gosti iz Velike Gorice koji su slavili rezultatom 67:83. Prošlosezonski premijerligaši su pola posla napravili u prvom poluvremenu kada su kombinacijom čvrste obrane i poletnog napada otišli na dvoznamenkastu razliku, što su u nastavku mirno očuvali.


Nedostatak rješenja


Zadrani su jako loše otvorili utakmicu te je na prve poene iz igre domaćeg sastava valjalo čekati do ulaska u šestu minutu kada je precizan izvan linije 6.75 bio Luka Bilokapić. Dok su domaćini muku mučili da dođu do suparničkog obruča, velikogorički „Bikovi“ nisu imali takvih problema te su se rano preuzeli rezultatsku inicijativu i odvojili se na dvoznamenkastu prednost (2:12). Dalekometni šut u prvoj četvrtini nije služio niti jednu momčad, pa su gosti razliku napravili zahvaljujući čak osam poena iz pogrešaka, čime su nastavili diktirati tempo i u drugu dionicu unijeli zalihu od dva posjeda.


Niko Šare (KK Jazine Arbanasi)

FOTO: Mate Komina


Jazinama je u prvoj četvrtini kronično nedostajalo ideje u napadu, a ništa se nije popravilo ni u nastavku poluvremena. Premda je Gorica zbog tri „penala“ rano ostala bez svog sidruna pod obručima Kristijana Šutala, košarkaši razvojne momčadi Zadra to nisu uspijevali iskoristiti, a kada je s druge strane proradila artiljerija prošlosezonskog premijerligaša koji je vezao četiri trice igrači Mirona Češkića su se vratili u dvoznamenkaste vode. Imali su gosti i visokih plus 17 nakon slobodnih bacanja najraspoloženijeg igrača susreta Vite Porobića u 18. minuti (24:31), a s istom razdaljinom se otišlo i na veliki odmor (30:47).


Neuspjeli povratak




Otvaranje nastavka je donijelo puno agresivnije izdanje Jazina na defenzivnoj strani parketa, što je za posljedicu imalo brzo topljenje zaostatka i prilazak na samo 11 poena minusa, no svaki puta kada bi Zadrani ozbiljnije priprijetili stigao bi dalekometni odgovor gostuju koji nisu ispuštali dvoznamenkasto vodstvo. Veće iskustvo i razlika u fizičkoj snazi, u kombinaciji sa šutom za tri poena, držali su Goricu na ugodnoj prednosti pa se u posljednju dionicu ušlo s tek nešto boljom perspektivom za košarkaše razvojne momčadi Zadra (47:62), koji su bez pravog doprinosa Srđana Brocića i s neraspoloženim Filipom Krajinom bili prisiljeni potpisati kapitulaciju, najkasnije kada je mladi Lovro Došen tricom zaključio seriju „Bikova“ 0:7 nakon koje je semafor pokazivao 52:74 za goste.


Vito Porobić je s 28 poena, šest skokova i pet asistencija bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, a pratio ga je Jure Gunjina s 12 koševa, dok je trojicu dvoznamenkastih Zadrana predvodio Josip Badrak s 14 poena.