Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prva muška liga, 4. kolo

Jazine poražene na gostovanju kod Omiša

Autor: Paulo Sarić

29.10.2023. 16:08
Jazine poražene na gostovanju kod Omiša

Foto: Mate Komina



Košarkaši razvojne momčadi Zadra upisali su drugi vezani poraz u Prvoj muškoj ligi. Igrači Jazina Arbanasa danas poslijepodne su u susretu četvrtog kola drugog razreda hrvatske košarkaške piramide poraženi na gostujućem parketu od Omiš Čagalj Toursa rezultatom 97:86. Bio je to prilično jednostran dvoboj u kojem su Zadrani uspjeli tek desetak minuta parirati raspoloženim domaćinima, nakon čega su upali u dvoznamenkasti zaostatak iz kojeg se nisu uspjeli izvući sve do kraja susreta.


Dalekometni šut Omiša


Premda su prvi poeni na utakmici bili djelo mladića s Višnjika, nije trebalo dugo čekati da Omišani zagospodare parketom. Trojac Ivan Rašetina-Ivan Mimica-Alphonso Willis učas je preokrenuo rezultat, da bi nedugo potom serijom 7:0 odveo svoju momčad i na prvu dvoznamenkastu prednost (19:8). Bili su to konkretni znaci upozorenja da su domaćini odlučni u traženju iskupljenja za dva vezana poraza, od kojih je posebno bolan bio onaj u prošlom kolu kada su na gostovanju u Zagrebu istoimenom suparniku u drugom poluvremenu ubacili tek osam koševa


Toni Josipović (KK Jazine Arbanasi)

FOTO: Mate Komina


Jazine su nakratko odgovorile i zahvaljujući osam vezanih koševa prišle na posjed zaostatka, no već je otvaranje druge dionice donijelo novi nalet Nazorovih trupa koje su zahvaljujući nekolicini vezanih dalekometnih ubačaja učas pobjegle na plus 15 (42:27). Semafor je nedugo potom, nakon nove domaće trice, ovoga puta iskusnog Željka Jovića, pokazivao i okruglih 49:29 za Omišane koji su lakoćom dolazili do otvorenih pozicija za šut, dok su s druge strane kontrolirali skok, posljedica čega je po Jazine neugodnih 58:42 prilikom odlaska na veliki odmor.


Dvoznamenkasti zaostatak




Nastavak susreta nije donio veće promjene. Zadrani su načas prišli na minus 11, no potom je uslijedila nova „crna rupa“ u igri sastava s Višnjika, što su domaćini iskoristili da se odvoje na najviših plus 22 (76:54) i praktički riješe pitanje pobjednika. Smanjen doprinos Filipa Krajine i Šimuna Lončara, koji su preko tjedna imali problema s virozom, te porozna obrana nisu ostavljali puno prostora gostima za povratak u susret, pa je najbliže što su igrači Roka Jurline stigli bilo na minus 11 (80:69 i 82:71), nakon čega su dvije trice iskusnog Mimice konačno prelomile susret i ostavile bodove na domaćem parketu.


Danijel Zovko (KK Jazine Arbanasi)

FOTO: Mate Komina


Domaćine je s 26 poena, deset asistencija i devet skokova predvodio izvrsni Alphonso Willis, a pratio ga je Ivan Mimica s 24 koša (šut za tri poena 7-13), dok je Srđan Brocić s 22 poena bio najefikasniji u zadarskim redovima.