Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

HNK ZADAR

Zadar počeo pripreme za nastavak sezone: 'Idemo na prvo mjesto...'

Autor: Šime Ćurko

10.01.2024. 19:15
Zadar počeo pripreme za nastavak sezone: 'Idemo na prvo mjesto...'

Foto: Luka Jeličić



Cilj je biti prvi. Od odgovornosti i pritiska koji nose takva očekivanja ne bježim – rekao je Marin Oršulić, trener nogometaša Zadra, koji su jučer počeli pripreme za drugi dio sezone u Trećoj NL Jug. Nakon 15 utakmica sa Stanova je prva, s 32 boda, jednim više od drugog Junaka i plus tri u odnosu na treću Zagoru.


– Zadar je jedan od favorita za prvo mjesto, što smo potvrđuje i to da smo jesenski prvaci. Međutim, nismo jedini s ambicijama za titulu. Junak je ozbiljan na svim razinama, Zagora je uvijek opasna. Ovo je specifična liga i trebat ćemo biti na najvišoj razini kako bismo obranili prvo mjesto. Prošlo ljeto Zadar je praktično potpuno izmijenio momčad i stručni stožer, a odlazaka ima i ove zime.


– Marko Žulj je otišao u Kustošiju, Josip Stojčević u Vodice, a Slavko Jović u Croatiju iz Zmijavaca, odakle je kod nas stigao na posudbu. Za Žulja smo znali da će otići nakon polusezone, takav je i bio dogovor kad je dolazio. Za Stojčevića mi je žao što više nije s nama, ali zbog posla ne može se kvalitetno posvetiti treninzima. Nedostajat će nam u momčadi, karakterno i igrački. Želio je otići u Vodice i klub mu je to omogućio, kao i Joviću povratak u Zmijavce. Logično je pitanje tko će pojačati momčadi.




– Trebaju nam dva-tri kvalitetna igrača. Svakako, nećemo dovoditi igrače pod svaku cijenu. U zimskom razdoblju je teže naći prava pojačanja, a treba voditi računa i o budžetu. Kad je riječ o jesenskom učinku Oršulića najviše žulja – Primorac.


Foto: Luka Jeličić


Velike ambicije


– Odigrali smo jako loše drugo poluvrijeme protiv Primorca na Stanovima i na kraju smo izgubili. Očekivala se i domaća pobjeda protiv Vodica, ali takve se utakmice događaju. Mi smo se ispromašivali, oni su pogađali i zato smo osvojili samo bod. Za ostale utakmice nemam ništa posebno istaknuti. Samo bih napomenu da je Zadar, za razliku od ranijih sezona, donio dosta bodova s gostovanja. Osim Primorca dotaknuo se Oršulić i Hrvatskog viteza, od kojeg je Zadar također ponovno izgubio.


– Znamo za negativan skor s klubovima iz županije, koji nije od jučer, i pokušat ćemo ga ispraviti u drugom dijelu sezone. Pred Zadranima je šest tjedana priprema budući da će se sezona nastaviti u posljednjem vikendu veljače.


– To je optimalno razdoblje, koje želimo što kvalitetnije odraditi. Dogovorili smo utakmicu sa Šibenikom 21. siječnja, a početkom veljače nastupit ćemo na turniru u Gabeli. Oršulić je dodao da će mu i dalje pomoćnik biti Zvonimir Jurić, a kondicijski trener je Luka Fuzul.


– Jurića ne doživljam kao pomoćnika, nego kao kolegu – podvukao je Oršulić.