Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Europska liga

Sevilla i Royale Union SG šokirali domaćine

Autor: Robert Hrkać

13.04.2023. 23:08
Sevilla i Royale Union SG šokirali domaćine

Foto: Reuters



Sevilla je još jednom dokazala da je posebno inspirirana u drugom najvažnijem europskom natjecanju. Naime, Andalužani su se senzacionalno spasili od poraza u prvoj utakmici četvrtfinala na Old Traffordu. Njihovi domaćini iz Manchestera vodili su 2 : 0 do 84. minute, a onda su tragičari Malacia i Maguire učinili ovaj četvrtfinalni dvomeč potpuno otvorenim.


Sancho je već u 1. minuti zatresao mrežu gostiju, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji pa je gol poništen. Odličan start domaćih konačno je nagrađen u 14. minuti, kada je Austrijanac na posudbi iz Bayerna – Marcel Sabitzer, matirao Bona na asistenciju Fernandesa. Raspoloženi Sabitzer je do drugog pogotka došao sedam minuta kasnije. Martial je krasnom loptom izbacio cijelu obranu Seville, a Sabitzer je smirenim udarcem poslao loptu iza marokanskog vratara. Prvo poluvrijeme je obilježio i grubi start Lamele na Casemiru, ali je Argentinac nekako izbjegao crveni karton. United je propustio ‘ubiti’ utakmicu na vrijeme, a kazna je stigla u posljednjim minutama susreta. Prvo je Jesus Navas uz pomoć Malacie smanjio na 2 : 1, da bi u sudačkoj nadoknadi En-Nesyri ‘natjerao’ Maguirea na još jedan autogol.


U Leverkusenu su Bayer Leverkusen i belgijski Royale Union SG odigrali 1 : 1. Gosti su šokirali Apotekare u 51. minuti preko Bonifacea, ali se momčad Xabija Alonsa probudila i zasluženo došla do boda. Strijelac za Nijemce bio je talentirani Florian Wirtz u 82. minuti.




Na Allianz stadionu u Torinu Juventus je ugostio portugalski Sporting.  Domaćini su pobijedili s minimalnih 1:0.


Prvu veliku priliku imali su gosti u 29. minuti. Nakon ubačaja lopta je prešla sve do suprotne vratnice, a Sebastian Coates nije uspio zabiti, odnosno Wojciech Szczesny vrhunski je obranio. U 41. minuti dogodio se trenutak kojeg nitko ne želi vidjeti. Sam od sebe, bez da je imao ikakav utjecaj na igru, Wojciech Szczesny primio se za prsa i srce. Ubrzo nakon napustio je teren šetajući u suzama. To prvo poluvrijeme gosti su odradili mnogo bolje i mogu žaliti što nisu uspjeli povesti. Jedini gol djelo je Gattija, koji je naletio na odbijanac nakon što je obrana gostiju sanirala Vlahovićev udarac glavom. U sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena gosti su imali dvije ogromne prilike, no vratar Juventusa, Mattia Perin, snašao se vrhunski. Prvo je odlično reagirao nakon prizemnog ubacivanja, a na odbijenu loptu naliječe Hector Bellerin, no Perin drugi puta u svega nekoliko sekundu sjajno reagira i spašava pobjedu Juventusa.


Svi uzvratni susreti igraju se sljedeći tjedan.