Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Četvrtfinale

Nova uzbuđenja u Europskoj ligi: Velikani u lovu na trofej

Autor: Robert Hrkać

13.04.2023. 13:22
Nova uzbuđenja u Europskoj ligi: Velikani u lovu na trofej

Foto: Reuters



U četvrtak se prvim susretima četvrtfinala nastavlja Europska liga. Prvoplasirana momčad nizozemske lige Feyenoord će u prvoj utakmici dana (18:45) dočekati Romu na užarenom De Kuipu. 


Nizozemci su u fantastičnoj formi, a prvim pratiteljima u domaćem prvenstvu, Ajaxu i PSV-u, bježe osam bodova. S druge strane, momčad Josea Mourinha se trenutno nalazi na trećem mjestu u Serie A te ih u nastavku sezone očekuje borba ‘do zadnje kapi krvi’ za mjesto u Ligi prvaka. 


‘Vučicu’ ove sezone vuče fantastični Paulo Dybala, koji je u talijanskom prvenstvu dosada zabio 11 pogodaka. 




U Leverkusenu će zahuktali Bayer ugostiti belgijskog predstavnika Royale Union SG. Apotekari su povezali sedam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, a najveće zasluge za taj pothvat idu treneru, španjolskoj legendi Xabiju Alonsu. U meč ulaze kao veliki favoriti. 


U reprizi polufinala iz 2020., Manchester United će pokušati učiniti ono što su propustili u ‘covid sezoni’ – izbaciti Sevillu iz Europske lige. Poraz od Newcastlea samo je nakratko uzdrmao Crvene Vragove, koji su odgovorili s dvije pobjede protiv Brentforda i Evertona. Sevilla je u La Ligi na razočaravajućem 13. mjestu, nedavno su promijenili trenera, ali je Europska liga ‘njihovo natjecanje’. Meč se igra na Old Traffordu.


Zanimljivo će biti i u Torinu gdje se sastaju Juventus i Sporting. Potonja momčad je već učinila jednu senzaciju u natjecanju, izbacivši Arsenal, što znači da Staru damu čeka jako težak posao na putu prema prvom europskom finalu nakon 2017. godine.