ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

DVADESET GODINA OSNUTKA

U RŠK Mini Sunce iz Biograda broj upisane djece prešao 100

Autor: Šime Ćurko

05.03.2024. 16:42
U RŠK Mini Sunce iz Biograda broj upisane djece prešao 100

Foto: RŠK MINI SUNCE



Početkom ove godine na dužnosti predsjednika i glavnog trenera Rukometnog športskog kluba Mini Sunce iz Biograda, koji slavi 20. obljetnicu osnutka, Zvonimira Petrovića zamijenio je njegov sin Dražen Petrović, magistar kineziologije kondicijski trener.


– Kroz klub je prošlo 1229 dječaka i djevojčica od 7 do 12 godina. Naši nekadašnji članovi sudjeluju u kadetskim i seniorskim ekipama, imamo igračica u Prvoj ligi, te reprezentativki. Spoj novih trenera i pomoć starijih rezultat je uspješnosti rada ovog kluba – rekao je Zvonimir Petrović, koji je preuzeo dužnost tajnika.


Foto: RŠK MINI SUNCE


U dvorani OŠ Biograd organizirano je prigodno klupsko natjecanje, u kojem su djeca bila podijeljena u deset ekipa.




– Aktivirao sam djecu iz osnovnih škola Biograd i Pakoštane. Zahvaljujući pomoći Milivoja Kurtova, načelnika općine Pakoštane, te Ive Ćiraka, ravnatelja OŠ Pakoštane, trenutačno iz tog mjesta imamo 41 dijete, dok ih je u Biogradu 60. To je do sada najveći broj djece koja su se uključila u školu rukometa i igranje mini te super mini rukometa – ističe Dražen Petrović i dodaje:


– Djeca iz Pakoštana su za samo mjesec dana svladala osnove tehnike i pravila igre, s naglaskom da je većina djevojčica. Trenutačno imamo devet ekipa, koje očekuju nastupi na brojnim turnirima. Zna se da djeca uživaju u igri i ako nemaju utakmica odlaze u druge klubove.


Foto: RŠK MINI SUNCE/Dražen Petrović


Petrović stariji smatra da se Županijski rukometni savez trebao pokrenuti (obnoviti) ligu mini rukometa.


– Za to natjecanje imamo sve uvjete, infrastrukturu, ali i djecu. Naime, mini rukomet, osim nas, igraju i Zadar 2013, Zadar 1954, ŽRK Zadar, Pag, Biograd, Benkovac, Knin. Moglo bi se naći i još klubova, a možda i povezati sa Šibensko-kninskim savezom, čiju smo mi ligu igrali prošle godine. Bez ligaškog natjecanja nema napretka u rukometu – zaključio je Zvonimir Petrović.