Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Turnir Hrvoje Ćustić

Rijeka pregazila Gyor, Osijek i Lokomotiva upisali poraze

Autor: A. Plahinek/J. Vunjak

04.04.2024. 10:50
Rijeka pregazila Gyor, Osijek i Lokomotiva upisali poraze

Foto: Anđela Knez/ Turnir Hrvoje Ćustić



Drugi dan 2. Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić otvoren je pobjedom Širokog Brijega na stadionu Bićine u Polači nad Lokomotivom rezultatom 1:2. Oblačno jutro i vlaga u zraku je na prvu utakmicu pozvalo stotinjak gledatelja.


Prevrtljiv susret


U prvom poluvremenu igrači Lokomotive imali su kontinuiranu dominaciju i loptu u svom posjedu. Gradili su prilike te su u prvih dvadeset minuta stvorili izgledne situacije i uputili preko pet udaraca prema golu od kojih su tri završila u okvir gola. Igrači Širokog su uglavnom pokušavali prijetiti iz kontra napada jer su se branili i igrali plitku obranu, stoga su uputili tek jedan udarac prema protivničkom vrataru. Drugi dio susreta je za Široki krenuo puno bolje, krenuli su otvorenije i počeli su stvarati pritisak. U 47. minuti Marić je nogometnom bravurom izbacio dvojicu svojih čuvara i postigao pogodak s vrha šesnaesterca. Igrači Lokomotive taj su rezultatski zaostatak doživjeli kao dodatni poticaj i ubrzo dolaze do izjednačenja preko strijelca Adama Kulasha koji je u tek ušao u igru. U sljedećim minutama, obje ekipe su igrale agresivnije i otvorenije te su aktivno tražile pobjedu. Jedan nesporazum u zadnjoj liniji obrane i krivo dodavanje među braničima Lokomotive iskoristio je napadač bosanskohercegovačkog kluba na kojemu je u 64. minuti napravljen prekršaj za jedanaesterac. Nitko od igrača na terenu ni na klupi nije negodovao na odluku sudca. Kazneni udarac precizno je izveo Luka Perko i postavio konačnih 1:2. Činjenica da je u utakmici dodijeljen svega jedan žuti karton kazuje o korektnom susretu u kojem je vladala prava sportska atmosfera.


Pukla »petarda«


U drugoj utakmici skupine B mađarski Ferencvarosi s 2:0 je nadigrao mlade Osječane. Szabo je otvorio osječku mrežu već u četvrtoj minuti utakmice, a onda je Toth u 70. minuti zaključio priču prvog kola na Bićinama.




Nakon prekjučerašnjeg remija Zadra i Hajduka (1:1) na otvaranju turnira, jučer su prvo kolo skupine A zaključi Gyor i Rijeka. Mladići s Kvarnera »pregazili« su mađarsku momčad s vrlo visokih 5:1. Ipak, poveli su Mađari golom Beugrea u trećoj minuti, no do kraja prvog dijela Riječani su u potpunosti preokrenuli susret. Prvo je Kitin u 24. poravnao rezultat, zatim je Butić u 37. pokazao da Rijeka misli ozbiljno, a za kraj prvog dijela, u 44. minuti, je Jakac mađarskoj momčadi da im se ne piše dobro. Pobjedu su samo potvrdili u drugom dijelu Došen pogotkom u 61. minuti, a za kraj golijade u listu strijelaca upisao se Valinčić golom s bijele točke.



LOKOMOTIVA       1


ŠIROKI BRIJEG       2


POLAČA  Igralište Bićine. Strijelci: 0:1 Marić (47’), 1:1 Kulash (50’), 1:2 Perko (65’).


LOKOMOTIVA: Strinić, Brešić, Kereša, Katić, Fulanović, Bobanović, Bjelajac, Ćorić (od 64’ Đivoje), Peternac, Radenović (od 48’ Kulash).


ŠIROKI BRIJEG: Slišković, Kraljević, Taraba, Krasić (od 52’ Soldo), Jelić, Perko, Krajina (od 36’ Jelić), V. Medić, K. Medić (od 36’ Vukoja), Marić (od 59’ Jakić), Puljić.



OSIJEK       0


FERENCVAROSI       2


POLAČA – Igralište Bićine. Strijelci: 0:1 Szabo (4’), 0:2 Toth (70’).


OSIJEK: Katalinić, Čavar (od 48’ Livić), Tomić (od 36’ Kramarić), Jakovljević (od 63’ Šekutor), Mladinović, Nemet, Farkaš (od 48’ Matoš), Grgić (od 36’ Spahić), D. Babić (od 48’ Tajs), Jovičić (od 48’ Janković), J. Babić (od 63’ Nurkić).


FERENCVAROSI: Ulviczki, Vas, Lakatos, Komaromi, Bolgar (od 72’ Adamszki), Madarasz (od 58’ Golik), M. Kovacs, Szabo (od 72’ Benczik), Bagi (od 58’ Ledniczki), Csank Takacs (od 58’ K. Kovacs), Serdiukov (od 42’ Toth).



GYOR       1


RIJEKA       5


POLIČNIK – Igralište Dragovoljca. Strijelci: 1:0 Beugre (3’), 1:1 Kitin (24’), 1:2 Butić (37’), 1:3 Jakac (44’), 1:4 Došen (61’), 1:5 Valinčić (67’-11m).


GYOR: Katai-Urban, Poczikl, Koncz, Brecska, Csiszar (od 36’ Palfavi), Ratonyi, Tollar, Herczeg, Beugre, Bako, Csala.


RIJEKA: Vučetić, Peranović, Miškulin (od 36’ Došen), Zubović, Kitin, Blečić, Murica, Žilbanović (od 57’ Valinčić), Butić, Bilajac (od 36’ Velin Mrvčić), Jakac (od 48’ Đikić).