Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

izbor zadarskog lista

Predstavljamo kandidate za najbolju nadu Zadarske županije

Autor: Katarina Ergović

13.01.2024. 17:00
Predstavljamo kandidate za najbolju nadu Zadarske županije

Foto: Osobna arhiva



Dvadeset i devetu godinu Zadarski list organizira izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji u pojedinoj kalendarskoj godini. Biraju se najbolji sportaš, sportašica, momčad, ekipa, najbolji sportaši s invaliditetom (Trofej Zadarski) te nada godine, a za ove kategorije konkuriraju svi sportaši iz Zadarske županije koji su najmanje šest mjeseci (ili pola sezone) u 2023. godini nastupali za neki županijski klub, kao i oni koji ne nastupaju za lokalne klubove, a ostvarili su uspjeh kao članovi reprezentacije.


Danas predstavljamo 17 kandidata za nadu godine.


Dolores Benković (KSV Zadar): Na Europskom prvenstvu za mlađe juniorke osvojila je 15. mjesto u skoku u vodu s 1 metra te 22. mjesto u skoku u vodu s 3 metra. Zimska je prvakinja Hrvatske u kategoriji mlađih juniorki u disciplinama skoka i s jednog te s tri metra.




Marietta Blatnjak (ASK Zadar): Osvojila je 1. mjesto u skoku u vis na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje te Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje.


Petra Boltužić (KSV Zadar): Na zimskom Prvenstvu Hrvatske mlađih kadetkinja osvojila je zlato u skoku 1 metar, 3 metra, toranj, sinkronizirano 3 metra. Na zimskom Prvenstvu Hrvatske kadetkinja u skoku na 3 metra osvojila je 1. mjesto, dok je na Ljetnom Prvenstvu Hrvatske mlađih kadetkinja bila prva na 1 metar, 3 metra te sinkronizirano 3 metra.


Lovre Duvnjak (RK Zadar 2013): Na Prvenstvu Hrvatske U-13 osvojio je 3. mjesto te bio proglašen najboljim desnim vanjskim.


Toni Galušić (VK Zadar 1952: Osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, 3. mjesto u Kupu Hrvatske za mlađe juniore te je s Klubom došao do četvrtfinala Europskog prvenstva U-15.


Loris Hromin (RK Zadar 1954): S kadetima je na Mediteranskim igrama osvojio 1. mjesto.


Dorijan Jurešić (ASK Zadar): Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete u skoku u vis osvojio je 1. mjesto, a prvi je bio i na Prvenstvu Hrvatske u 80 metara prepone te u 200 metara prepone.


Cvita Klarić (ASK Zadar): Osvojila je 1. mjesto na Zimskom bacačkom Prenstvu Hrvatske za kadete u bacanju koplja te 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete u bacanju koplja.


Ria Longin (ŠKSV Arno): Na Zimskom Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke osvojila je 1. mjesto u disciplini toranj, na Ljetnom Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke bila je prva u disciplinama na 1 metar, 3 metra te toranj.


Roko Markulin (VK Zadar 1952): Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore s klubom osvojio 2. mjesto te bio proglašen najboljim vratarom, dok je na Kupu Hrvatske s klubom osvojio 3. mjesto.


Noa Jolić Mustać (Biciklistički klub Zadar), sve kadeti: Na Prvenstvu Hrvatske za kadete je u ciklokrosu osvojio 1. mjesto, na Brdskom Prvenstvu Hrvatske također 1. mjesto te još jedno na Prvenstvu Hrvatske u disciplini kronometar.


Vito Perković (Košarkaški klub Zadar): Sudjelovao na juniorskom Prvenstvu Hrvatske gdje je klub došao do 1. mjesta te na još jedno 1. mjesto osvojio i na kadetskom Prvenstvu Hrvatske


Mia Pestić (ŽNK Donat): Osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za pionirke, najbolja je strijelkinja Prve HNL te članica reprezentacije U-17.


Jakov Pijaca (AK Fortius): Osvojio dva zlata u bacanju koplja za kadete, na Zimskom bacačkom Prvenstvu Hrvatske te Prvenstvu Hrvatske.


Michael Ružić (Košarkaški klub Zadar): Osvojeno 1. mjesto na juniorskom Prvenstvu Hrvatske: 1. mjesto na kadetskom Prvenstvu Hrvatske te zabilježeni nastupi za KK Jazine Arbanasi.


Tomislav Teofilov (Biciklistički klub Zadar): Na Kriterijskom Prvenstvu Hrvatske do 15 godina osvojio 1. mjesto te još jedno 1. mjesto na Cestovnom Prvenstvu Hrvatske.


Karla Žilić (ASK Zadar): Na Dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje u višeboju osvojila 1. mjesto te rezulatom srušila hrvatski rekord, na Prvenstvu Hrvatske u višeboju osvojila 1. mjesto, na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje osvojila i  1. mjesto na 200 metara prepone i skok u dalj. Također, postavila je i novi hrvatski rekord u 80 metara prepone.