Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

ANKETA

Predstavljamo najbolje sportaše Zadarske županije: Evo tko se bori za 'Trofej Zadarski'

Autor: R.H.

11.01.2024. 17:30
Predstavljamo najbolje sportaše Zadarske županije: Evo tko se bori za 'Trofej Zadarski'

Foto: TK Zadar



Dvadeset i devetu godinu Zadarski list organizira izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji u pojedinoj kalendarskoj godini. Biraju se najbolji sportaš, sportašica, momčad, ekipa, najbolji sportaši s invaliditetom (Trofej Zadarski) te nada godine, a za ove kategorije konkuriraju svi sportaši iz Zadarske županije koji su najmanje šest mjeseci (ili pola sezone) u 2023. godini nastupali za neki županijski klub, kao i oni koji ne nastupaju za lokalne klubove, a ostvarili su uspjeh kao članovi reprezentacije:


Danas ćemo predstaviti kandidate za najbolje sportaše s invaliditetom (Trofej Zadarski):


Vladimir Gašpar (AKOI Fortius) – Gašpar je postao državni prvak u bacanju koplja, a na Svjetskom paraatletskom prvenstvu koje se održalo u Parizu zauzeo je odlično deveto mjesto.




Josip Gregov (PKOI Jadera): Na 4. Međunarodnom paraplivačkom Mitingu Sarajevo Open 2023, Gregov je nastupio u četiri discipline, a doplivao je do jedne zlatne i tri srebrne medalje, dok je na Otvorenom regionalnom prvenstvu Hrvatske u sve tri discipline u kojima je nastupio osvojio medalje, sve srebrnog sjaja.


KKOI Zadar – Igrači Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar su u travnju 2023. ponovno postali prvaci Hrvatske.


Lucija Mijolović (PK Zadar): Na Otvorenom regionalnom prvenstvu Hrvatske – Festival plivanja za osobe s invaliditetom, Mijolović je u svojoj klasi C21 osvojila zlato na 100 m slobodno (1:49.73) i 50 m prsno (1:01.18), te srebro na 100 m prsno (2:08.72).


Mihovil Ninčević (POKI Jadera) – Ninčević je pak na Otvorenom regionalnom prvenstvu Hrvatske bio zlatni na 50 m leptir (32.38), a srebra je osvojio na 100 m slobodno (1:03.74) i 50 m slobodno (29.09).


OKI Zadar – Igrači OKI-ja Zadar su na Prvenstvu Hrvatske u sjedećoj odbojci osvojili šesto mjesto.


Mateo Škara (TKDK Donat): Član Hrvatske parataekwondo selekcije, Mateo Škara, postao je prvak svijeta u svojoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Meksiku. Potom je u austrijskom Innsbrucku došao do još jednog velikog rezultata – postao je i europski prvak.