Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

ANKETA

Predstavljamo kandidate za najbolje sportaše Zadarske županije: Ova kategorija 'pršti' od velikih imena

Autor: Robert Hrkać

09.01.2024. 17:58
Predstavljamo kandidate za najbolje sportaše Zadarske županije: Ova kategorija 'pršti' od velikih imena

Foto: KSV ZADAR 2011



Dvadeset i devetu godinu Zadarski list organizira izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji u pojedinoj kalendarskoj godini. Biraju se najbolji sportaš, sportašica, momčad, ekipa, najbolji sportaši s invaliditetom (Trofej Zadarski) te nada godine, a za ove kategorije konkuriraju svi sportaši iz Zadarske županije koji su najmanje šest mjeseci (ili pola sezone) u 2023. godini nastupali za neki županijski klub, kao i oni koji ne nastupaju za lokalne klubove, a ostvarili su uspjeh kao članovi reprezentacije.


Od današnjeg dana krećemo s predstavljanjem kandidata, a počet ćemo s kategorijom najboljeg sportaša:


Martin Erlić (nogomet) – Već sada standardni član hrvatske reprezentacije, Martin Erlić nastavio je sa sjajnim partijama u svom Sassuolu, gdje je praktički nezamjenjiv. Za ‘Vatrene’ je debitirao protiv Francuske u susretu 2. kola Lige nacija na Poljudu, a bio je član i ekspedicije Zlatka Dalića u Katru koja se okitila broncom.




Andrej Gaćina (stolni tenis) – Iza stolnotenisača Andreja Gaćine je uspješna 2023. godina, u kojoj je predvodio grčki Olympiacos do osvajanja Europa Trophyja, trećeg po snazi europskog kupa nakon Lige prvaka i Europskog kupa.


Ivan Galzina, (ŠRD Zubatac) – Galzina je u listopadu ove godine postao svjetski prvak u lovu štapom iz usidrene brodice. U konkurenciji 60 ribolovaca nakon tri dana natjecanja u Novigradu (istarskom) osvojio je zlato s 19 plasmanskih bodova. Također, osvajač je i ekipnog zlata.


Luka Lovre Klarica (rukomet) – Zadarski rukomet će nakon deset godina čekanja konačno imati seniorskog reprezentativca na velikom natjecanju. Riječ je o Luki Lovri Klarici, koji se izborniku Perkovcu nametnuo sjajnim nastupima u Zagrebu. Igra na poziciji desnog vanjskog, a jednako kvalitetno može igrati u oba smjera.


Petar Krešimir Knežević (BK Sv. Donat, sve -71 kg): Na prošlogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u Kutini, mladi zadarski boksač Petar Krešimir Knežević postao je seniorski prvak države. Uspješan je bio i van granica Hrvatske, budući da je na vrlo jakom turniru u Beogradu osvojio brončano odličje.


Dominik Livaković (nogomet) – Fantastični ‘Livi’ je ljetos postao član turskog giganta Fenerbahcea, gdje briljira iz utakmice u utakmicu. Nakon što je protiv Japana ispisao povijest svjetskih prvenstava te zavio u crno veliki Brazil, od Dominika očekujemo velike stvari na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje će biti neupitna jedinica Vatrenih.


Mikula Miočić (KSV Zadar) – Član KSV Zadar Mikula Miočić ostvario je sjajan rezultat na međunarodnom mitingu u skokovima u vodu Sveti Krševan, koje se održalo na bazenu ŠC Višnjik. Naime, u kategoriji juniora B Miočić je bio zlatni na 1 m i srebrni na 3, okrunivši tako svoju izuzetnu godinu.


Luka Modrić (nogomet) – Neuništivi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije ne pokazuje znakove posustajanja. I dalje je važan kotačić u sustavu Carla Ancelottija, a na Euru u Njemačkoj će s kapetanskom vrpcom oko ruke predvoditi Vatrene, što će mu biti deveto veliko natjecanje u karijeri i ukupno peto Europsko prvenstvo.


Ante Mrvičić (karate): Ante Mrvičić bio je član hrvatske muške reprezentacije koja je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u karateu koje je održano u španjolskom gradu Guadalajari.


Matej Nevešćanin (KSV Zadar 2011) – Nevešćanin se naosvajao medalja u prošloj godini, a jedna od najvažnijih je srebrna medalja u sinkro skokovima s daske od 3 metra na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Montrealu. Također, osvojio je i broncu u istoj disciplini na Europskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Rumunjskoj.


Marko Sikirić (ŠRD Zubatac) – Na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu Marko Sikirić je bio brončani, a bio je član i momčadi koja je ‘uzela’ zlato.


Filip Šestan (odbojka) – Zadranin, koji u hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji igra na poziciji primača – pucač, ove je godine ubilježio svoj treći nastup na EP-u, na kojem je sudjelovao 2015. i 2021. godine.


Ante Verunica (KBK Pretorian): – Ante Verunica, član Kickboxing kluba Pretorian, osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u portugalskom gradu Coimbri, i tako ostvario najbolji rezultat u karijeri.


Podsjetimo, svoj glas za najboljeg sportaša možete dati na OVOM LINKU.