Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nagrada Zadarskog lista

Predstavljamo kandidate za najbolje momčadi Zadarske županije. Sutra proglašenje pobjednika

Autor: Ana Šarić Fric

14.01.2024. 15:39
Predstavljamo kandidate za najbolje momčadi Zadarske županije. Sutra proglašenje pobjednika

Foto: Luka Jeličić



Dvadeset i devetu godinu Zadarski list organizira izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji u pojedinoj kalendarskoj godini. Biraju se najbolji sportaš, sportašica, momčad, ekipa, najbolji sportaši s invaliditetom (Trofej Zadarski) te nada godine, a za ove kategorije konkuriraju svi sportaši iz Zadarske županije koji su najmanje šest mjeseci (ili pola sezone) u 2023. godini nastupali za neki županijski klub, kao i oni koji ne nastupaju za lokalne klubove, a ostvarili su uspjeh kao članovi reprezentacije.


Glasovanje građana završeno u petak, a dan prije službenog proglašenja pobjednika predstavljamo i zadnju kategoriju u kojoj će se dodijeliti nagrada Zadarskog lista, a to je Momčad godine. U ovoj kategoriji biralo se između osam ekipa, a u nastavku pročitajte nešto više o njima.


Rafael Brkić i Luka Kraljić (VK Jadran): Ovaj dvojac iz Jadrana osvojio je 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji  laki dvojac bez kormilara;, a u srpnju prošle godine osvojili su i 1. mjesto na prvenstvu za juniore kao i na PH mlađi juniori, također u osmercu. Prvenstvo Balkana U-17 (osmerac) donijelo im je 2. mjesto




Šime Fantela/Mihovil Fantela (JK Sv. Krševan, klasa 49er): Ovaj dvojac natjecao se na Svjetskom i Europskom prvenstvu, a ostvarili su plasman na Olimpijske igre 2024.


Ivan Mustać i Petar Miloš (VK Jadran): Mustać i Miloš u prošloj su godini osvojili drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji dvojac bez kormilara.


Košarkaški klub Zadar: U 2023. KK Zadar imao je nekoliko uspjeha, tako su osvojili prvo mjesto u Premier ligi. U ABA ligi bili su 7., a juniori i kadeti bili su prvaci Hrvatske, dok su pretkadeti bili drugi.


Kuglački klub Zadar: Prošle godine ovaj je klub osvojio 1. mjesto u NBC kupu dok su u Ligi prvaka bili 3. Prvenstvo Hrvatske završili su na 3. mjestu.


Odbojkaški klub Zadar: Ostvarili su 10. mjesto u Prvenstvu Hrvatske dok je u Kupu ova ekipa došla do četvrtfinala.


Stolnoteniski klub Donat: Prošle su godine nastupili na Prvenstvu Hrvatske gdje su ostvarili 8. mjesto.


Vaterpolski klub Zadar 1952: Natjecao se u A-1 regionalnoj ligi gdje su završili na 12. mjestu, dok su na Prvenstvu Hrvatske bili 10. Mlađi juniori, također su imali zapaženi rezultat pa su tako bili drugi na Prvenstvu Hrvatske te treći u Kupu.