Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Toni Galušić

Prave pripreme kreću u siječnju

Autor: Alen Plahinek

22.11.2023. 13:38
Prave pripreme kreću u siječnju

Foto: Krsto Vulović



Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 16 godina odradila je prvo pripremno okupljanje za Svjetsko prvenstvo na Malti, koje ih očekuje sljedeće godine u lipnju. Po dobrom starom običaju, ni ovo okupljanje moglo proći bez zadarskih Apolona, a izbornik reprezentacije Bruno Sabioni ovog puta se odlučio za Juraja Baranija i Tonija Galušića. Reprezentacija je boravila u Šibeniku četiri dana.


– Bilo nas je mnogo, 26, ako se ne varam. Većinom smo radili na kondiciji, odradili šest treninga, gotovo da se i nije razmišljalo o taktici i igri. Imali smo i dvije pripremne utakmice, protiv juniora Solarisa, što je svima dobro došlo. Sada ćemo imati pauzu jer je izbornik Sabioni ujedno i izbornik seniorske ženske reprezentacije, koja ima Europsko prvenstvo u siječnju. Nakon toga ćemo se ozbiljnije okupljati i trenirati. U sljedećim akcijama broj igrača će se smanjivati kako bi se iskristalizirali oni koji će ići na Maltu – rekao je Galušić, te se osvrnuo na imenovanje Hrvatske za domaćina Europskog prvenstva za seniore, koje će se prvoj polovici siječnja sljedeće godine održati u Zagrebu i Dubrovniku.


– To je odlična stvar za sve, ne samo za nas koji smo u vaterpolu. Sjećam se Europskog prvenstva u Splitu prošle godine u devetom mjesecu kada smo bili domaćini, što je donijelo pravu euforiju. Još kad smo na kraju osvojili zlato. Siguran sam da će tako biti i ovaj put, nije mala stvar kada Hrvatska ponovno dobiva takvo natjecanje. Ljudi dolaze, zanimaju se za ovaj sport, nakon zadnjeg prvenstva porastao je broj mladih koji su počeli trenirati vaterpolo, tako da jedva čekam da počne i rado ću otići na utakmicu vidjeti to sve uživo.





Osvrnuo se Galušić i na poraz Zadra od Medveščaka u A1 Regionalnoj ligi.


– Bio sam na utakmici, teško je biti pametan oko toga svega. Ne volim kada se dobra utakmica pretvori u tučnjavu, a upravo to se dogodilo. Suci su se pogubili, nisu vidjeli neke stvari, uvukla se nervoza i ispalo je kako je ispalo – zaključio je Galušić.