Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

A1 regionalna liga

Neobjašnjivo potonuće Zadrana u posljednjoj četvrtini

Autor: Šime Ćurko

20.11.2023. 13:14
Neobjašnjivo potonuće Zadrana u posljednjoj četvrtini

Foto: Mate Komina



Što se dogodilo vaterpolistima Zadra 1952 u posljednjih devet minuta dvoboja s Medveščakom?


– Kad bih znao odgovor na to pitanje, onda nam se to ne bi dogodilo – rekao je Goran Jovančević, trener Zadrana, nakon sinoćnjeg poraza njegove momčadi u utakmici u kojoj se dugo činilo da su tri boda nadohvat ruke. Ipak, Medveščak je slavio 13:9, i to nakon što je Zadar dvije minute prije isteka treće četvrtine imao napad i prednost 8:6. Nije teško izračunati da su gosti utakmicu završili serijom 7:1. Događa se, ali ne baš tako često…


– Nakon što smo jako dobro odradili dosadašnji dio sezone, kao i tri četvrtine protiv Medveščaka, dogodio nam se veliki pad u svega nekoliko minuta. Nažalost, bili smo neprepoznatljivi, nema se što reći nego zaslužena pobjeda gostiju.




Zadranima se uoči utakmice otvarala mogućnost borbe za drugo mjesto, koje sada uoči gostovanja kod KPK na Korčuli, s kojim će završiti prvi dio natjecanja, izgleda nedohvatljivo.


– Očito je na igračima bio određeni pritisak uoči utakmice, što je rezultiralo s puno pogrešaka u našoj igri. Prelagano je Medveščak od 8:6 stigao do prednosti 10:8. Dali su i jedan sretan gol, nas su zaustavile vratnice, i voda nam je ušla u ušli. Nekako smo se još i držali u obrani u početku četvrte četvrtine, ali u napadu smo bili mlitavi. Šteta, nakon svega što smo do sada odigrali ovo je trebao biti šlag na kraju – podvukao je Jovančević.


A šlag su Zadrani izgubili nakon što su propustili prelomiti utakmicu koja se do 6:6 igrala »gol na gol«, te nijedna momčad nije ima više od pogotka prednosti. Medveščak je osjetio priliku u trenutcima kada se činilo da Zadar nezadrživo nadire i, iz domaće perspektive, ispala je to klasična – prošla baba s kolačima!


ZADAR 1952       9


MEDVEŠČAK       13


(2:2, 3:3, 3:2, 1:6)


ZADAR – Bazen ŠC Višnjik. Gledatelja: 150. Suci: Leo Kuzmanić, Branko Banovac.


ZADAR 1952: Lazić (5 obrana), Raci, Grozdanić, Bašić 1, Ćalić, Jovančević 1, L. Donđivić, Cicero 2, Butić 3 (1), Eškinja 1, Čačić, Jurišić 1, Miskolczi, A. Donđivić. Trener: Goran Jovančević.


MEDVEŠČAK: Podrug (4 obrane), Ratej, Car 2 (1), Bakarić, Gavranić 3, Ljepava 1, Tolja 1, Šimunović 1, Reichel 3, Sirovec 1, Paić, Brčić 1, Udović, Kirinec. Trener: Ivan Rukavina.


Peterci: Zadar 1952 1 (1); Medveščak 1 (1).