Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

NOVI OGLED

Peta utakmica u devet dana: Zadar sutra kod Depolink Škrljeva

Autor: Portal ZL

14.10.2023. 17:17
Peta utakmica u devet dana: Zadar sutra kod Depolink Škrljeva

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar/ABA liga



Košarkaši Zadra sutra će u Kostreni odigrati petu utakmicu u devet dana. Nakon dvije utakmice u AdmiralBet ABA ligi i dvije u FAVBET premijer ligi, put Zadrane vodi u goste Depolink Škrljevu. Domaćini su na svom parketu ostvarili jedinu pobjedu protiv Dubrave, no Zadar će im biti puno veći izazov. Adem Mekić važan je kotačić u momčadi Danijela Jusupa, a u ovakvom ritmu jedan od onih koji donosi iskustvo i stabilnost u utakmicama protiv, uvjetno rečeno, slabijih protivnika.


– Sutra nas očekuje još jedna utakmica nakon što smo ih odigrali nekoliko u zadnjih tjedan dana. Ritam je takav kakav jest i moramo s priviknuti, imamo dovoljnu širinu rostera da to možemo ispratiti. Naravno, atmosfera u momčadi nakon dvije pobjede je odlična, moramo nastaviti s energijom koja nas je u njima krasila, kao i s tom granitnom obranom koja nam donosi puno rezultata. Dat ćemo maksimum, podijeliti minutažu i napraviti sve da dobijemo utakmicu, kaže Mekić. Glavna prijetnja u domaćoj momčadi bit će im Karlo Uljarević, koji se u kostrensku momčad vratio nakon epizoda u Zadru i Gorici. U međuvremenu u Zadar su stizali novi igrači, a jedan od njih je i Lovro Mazalin.


– Nemamo puno vremena za pripremu, odmorit ćemo se od sinoćnje utakmice i onda danas analizirati protivnika. Moramo dat svu energiju koju imamo svaki igrač sve što može, nastaviti na tragu utakmice s Mornarom, kaže Mazalin. Utakmica se igra sutra u 18 sati uz izravan prijenos na HKS TV.