Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Hrvatski reprezentativac

Dario Drežnjak ostaje na Višnjiku

Autor: Andrija Dešpoja

27.07.2023. 12:48
Dario Drežnjak ostaje na Višnjiku

Foto: Mate Komina



Plan da se na Višnjiku zadrži kostur šampionske momčadi polako, ali sigurno, počinje dobivati svoje konačne obrise. Danijel Jusup sigurno trlja ruke od zadovoljstva nakon što je jučer odobren ugovor jednoj od najbitnijih prošlosezonskih karika Dariju Drežnjaku.


Radi se o igraču koji je minule sezone bio druga violina Jusupove družine, s prosjekom u ABA ligi od 14.6 koševa, 4.7 skokova i 1.7 asistencija, dok je u hrvatskom prvenstvu imao nešto manju minutažu i sukladno tome upisao učinak od 13.2 poena, 4.7 uhvaćenih lopti i nešto manje od dva uspješna dodavanja po susretu.


Najbolju sliku Drežnjakove vrijednosti za Jusupovu momčad dalo je doigravanje HT Premijer lige u kojem je uz Luku Božića, Marka Ramljaka i Karla Žganeca bio najzaslužniji za osvajanje naslova prvaka države s prosjekom od 15.6 koševa i 5.6 skokova.




Krilni centar koji je u Zadar stigao na ljeto 2021. godine i pod Veljkom Mršićem upisao dvostruku krunu, i treću će godinu zaredom nositi dres momčadi s Višnjika te će zasigurno biti jedan od temeljnih Jusupovih stupova u novoj sezoni.


A cijela priča oko Drežnjaka nije bila optimistična krajem veljače kada je 24-godišnji krilni centar zatražio raskid starog ugovora. Uslijedile su peripetije s tadašnjim direktorom Davidom Gunjevićem koji je ubrzo smijenjen pa je Drežnjak potpisao novi ugovor koji mu je garantirao status slobodnog igrača ovog ljeta, što je ukazivalo da su male šanse da »Žuti« kako ga od milja zovu zadarski navijači ostane u Krešinom domu.


Ipak, dogodio se obrat po tom pitanju, prvenstveno zbog činjenice da je uprava KK Zadar ubrzo nakon osvajanja naslova odlučno prionula poslu sklapanja »rostera« za novu sezonu u kojem su se već u ovoj fazi »mercata« našla mnoga poznata lica od lani.


Pored Drežnjaka, vjernost klubu su još ranije produljili kapetan Marko Ramljak, centar Karlo Žganec te Adem Mekić, ostali su od lani Arijan Lakić, Krševan Klarica i Antonio Sikirić, dok su Patrik Jambrović i Lovro Mazalin nova lica u Krešinom domu.


Jusup je s Darijom Drežnjakom napravio važan posao, a sigurno je sada u krupnom planu i misija nagovaranja Luke Božića da odigra još barem jednu sezonu u zadarskom dresu. Ako se i taj plan Jusupu ostvari onda bi Zadar u nadolazećoj sezoni mogao biti vrlo ubojit na sva tri fronta.


Drežnjak je trenutačno uz Mazalina jedan od dva predstavnika Zadra u reprezentaciji Hrvatske koju očekuju uzvratni ogledi s Luksemburgom i Irskom.