Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sve je otvoreno

Ivica Tucak objavio popis igrača za dubrovačke pripreme uoči siječanjskog EP-a čije održavanje u Izraelu je upitno

Autor: Igor Duvnjak

14.10.2023. 08:24
Ivica Tucak objavio popis igrača za dubrovačke pripreme uoči siječanjskog EP-a čije održavanje u Izraelu je upitno

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

LEN i Izraelski vaterpolski savez ostat će u kontaktu i dat će najnovije informacije što je prije moguće - stoji u priopćenju LEN-a



RIJEKA Zbog razbuktalog izraelsko-palestinskog sukoba u kojem se samo povećava broj mrtvih, ranjenih i izbjeglica, sve uz prateće prijetnje velike humanitarne katastrofe, iz LEN-a, Europske organizacije vodenih sportova, stigla je poruka da je Europsko prvenstvo vaterpolista, što bi se od 3. do 16. siječnja trebalo održati u Netanyji, pod ozbiljnim znakom pitanja.


– U svjetlu trenutačnog stanja u Izraelu, LEN je u aktivnim razgovorima s Organizacijskim odborom Europskoga prvenstva. Naše misli i podrška usmjereni su prema žrtvama i svima onima čiji su životi pogođeni činovima nasilja – stoji u priopćenju LEN-a. – Obje organizacije nastavit će pomno pratiti stanje i istražiti sve mogućnosti prije donošenja odluke o domaćinstvu natjecanja. Omogućavanje sigurnih uvjeta za sve reprezentacije sudionice, službene osobe i gledatelje bit će naš glavni prioritet. LEN i Izraelski vaterpolski savez ostat će u kontaktu i dat će najnovije informacije što je prije moguće.


U međuvremenu je hrvatski izbornik Ivica Tucak odredio popis igrača koje je pozvao na pripreme od 19. do 24. listopada u Dubrovniku. Među njima su i riječki centri, kapetan Ivan Krapić (Noisy-le-Sec) te Josip Vrlić (Jadran). Osim njih pozvani su vratari Marko Bijač (Olympiacos), Toni Popadić (Jug AO) i Mate Anić (Jadran), centri Antonio Dužević (Jadran) i Branimir Herceg (Mladost), bekovi Rino Burić (Jug AO), Matias Biljaka (Jadran), Marko Žuvela (Jug AO), Marino Čagalj (Jadran) i Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover), napadači Konstantin Harkov (Jadran), Filip Kržić (Jug AO), Franko Lazić (Jug AO), Zvonimir Butić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille), Luka Bukić (Jadran), Jerko Marinić Kragić (Jadran) i Loren Fatović (Jadran).