Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

EP odbojkaša

Hrvatski odbojkaški danas u Varni otvaraju nastup na EP-u: "Finska je najvažnija utakmica u skupini"

Autor: Hina

30.08.2023. 07:29
Hrvatski odbojkaški danas u Varni otvaraju nastup na EP-u:

Foto: Foto Hrvatski odbojkaški savez

Znamo jako dobro što nam znači ta utakmica za daljnji tijek natjecanja. Spremni smo i željni izazova - rekao je Kruno NikačevićHrvatska muška odbojkaška reprezentacija odradila je službeni trening u Palači kulture i sporta u bugarskoj Varni gdje će danas od 19.30 sati igrati prvu utakmicu Europskog prvenstva, a protivnik naše reprezentacije u skupini B bit će Finska.


“Stanje u reprezentaciji je odlično. Danas smo odradili i prvi službeni trening kako bismo se priviknuli na dvoranu i pripremili za prvu utakmicu. Sutra ujutro očekuje nas još jedan trening te početak natjecanja koje ćemo vjerujem započeti s puno energije i u dobroj atmosferi,” istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Cedric Enard.


Europsko prvenstvo igra se od 28. kolovoza do 16. rujna u Bugarskoj, Izraelu, Sjevernoj Makedoniji i Italiji, a u skupini B uz Hrvatsku i Finsku igraju Bugarska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina.
“Otvaramo s Fincima, ovo je najvažnija utakmica u cijeloj skupini, jer oni su tu negdje kao mi. Nadam se da ćemo uspjeti dobiti. Najvažnije je da pokažemo zajedništvo, agresivnost. Ipak je to otvaranje Eura, možda bude malo nervoze. Nadam se da ćemo to okrenuti u našu stranu,” kazao je Ivan Raič, dok je Kruno Nikačević dodao: “Znamo jako dobro što nam znači ta utakmica za daljnji tijek natjecanja. Spremni smo i željni izazova.”


Nakon sutrašnjeg ogleda protiv Finske, Hrvatska će protiv Ukrajine igrati već u četvrtak, 31. kolovoza, zatim protiv Španjolske u petak, 1. rujna, dok će protiv domaćina Bugarske igrati u nedjelju 3. rujna. Posljednju utakmicu skupine naša će reprezentacija odigrati protiv Slovenije, u ponedjeljak, 4. rujna.