ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

US Open

Najbolji hrvatski tenisač ispao već na prvoj prepreci u Flushing Meadowsu, Petra Martić bez problema prošla

Autor: Hina

30.08.2023. 07:20
Najbolji hrvatski tenisač ispao već na prvoj prepreci u Flushing Meadowsu, Petra Martić bez problema prošla

Foto: Borna Ćorić/Foto REUTERS

U drugom kolu Martić, koja se trenutačno nalazi na 37. mjestu WTA ljestvice, igrat će protiv Čehinje Marie Bouzkove



Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena već u prvom kolu nakon poraza od Argentinca Sebastiana Baeza s 5-7, 5-7, 1-6.


Nakon prošlotjedne pobjede u polufinalu ATP turnira u Winston-Salemu, 22-godišnji Argentinac Sebastian Baez nadjačao je Bornu Ćoriću i u prvom kolu US Opena, 22-godišnji Argentinac slavio je nakon tri seta sa 7-5, 7-5, 6-1.


Borna je svoju priliku u ovom meču propustio u prvom setu u kojem je imao četiri break lopte, ali ih nije iskoristio.




Ćorić, koji je bio postavljen za 27. nositelja, je već u prvom gemu imao dvije break lopte, no mladi Argentinac se izvukao osvojivši početi gem. U nastavku prvog seta nije bilo break lopti sve do jedanaeste igre kada je Ćorić imao još dvije lopte za obrat, no obje je propustio. Nažalost, u idućem gemu Baez je iskoristio break loptu za 7-5 i osvajanje seta.


U drugom setu 22-godišnji Baez je poveo 3-0, imao je 4-1 i 5-2, ali se Borna vratio izjednačivši na 5-5. Argentinac potom osvaja gem za 6-5, te radi novi break za 7-5 i 2-0 u setovima.


Treći set je bio “jednosmjerna ulica”. Mladi “Gaučo” je poveo 3-0, Borna je smanjio na 3-1, da bi Baez nanizao još tri gema za konačnih 6-1.


Za hrvatskog reprezentativca ovo je bio deveti nastup u glavnom ždrijebu u Flushing Meadowsu, gdje je 2020. plasmanom u četvrtfinale ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.


U ranije odigranom susretu Petra Martić je pobijedila Njemicu Tatjanu Mariju sa 6-2, 6-1 izborivši plasman u 2. kolo.


Martić je do pobjede protiv 36-godišnje Njemice, 47. na WTA ljestvici, stigla uvjerljivim nastupom nakon svega 67 minuta igre.


Hrvatska tenisačica je do prve prednosti stigla u trećem gemu načinivši break za vodstvo 2-1, a potom je pri rezultatu 4-2 još jednom oduzela servis njemačkoj tenisačici.


U drugom setu 32-godišnja Martić je povela 4-0, uz dva oduzeta servisa, a potom je kod 5-1 još jednom oduzela servis suparici za konačnih 6-1.


Bio je to njihov peti međusobni susret i četvrta pobjeda hrvatske tenisačice.


U drugom kolu Martić, koja se trenutačno nalazi na 37. mjestu WTA ljestvice, igrat će protiv Čehinje Marie Bouzkove koja je sa 7-5, 6-4 bila bolja od Amerikanke Ashlyn Krueger.


Martić i Bouzkova su do sada igrale jednom, prošle godine u Monterreyju, a slavila je 25-godišnja Čehinja, trenutačno 31. tenisačica svijeta.


Martić je po 11. put u glavnom ždrijebu US Opena, a dvaput se uspjela probiti do osmine finala.