Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

POSEBNA GOŠĆA PROGRAMA

Nogometašica Hermoso vodit će novogodišnji TV program u Španjolskoj

Autor: Hina

17.12.2023. 15:00
Nogometašica Hermoso vodit će novogodišnji TV program u Španjolskoj

Foto: Reuters



Španjolska nogometašica Jennifer Hermoso (33), koja je tužila predsjednika nogometnog saveza zbog poljupca u usta, bit će među voditeljima novogodišnjeg programa na španjolskoj javoj televiziji TVE.


“Hermoso, svjetska prvakinja sa Španjolskom, bit će posebna gošća programa te će s voditeljima nazdraviti uspjesima ostvarenima ove godine i rodnoj ravnopravnosti u 2024.”, priopćila je TVE.


Taj novogodišnji program gledaju 31. prosinca navečer milijuni Španjolaca diljem svijeta zbog tradicionalnog načina ulaska u Novu godinu. Španjolci u svojim domovima i na trgovima slušaju u ponoć dvanaest otkucaja zvona, pa tijekom tih dvanest sekundi pojedu dvanaest zrna grožđa, za uspješne mjesece u novoj godini.




Njihovi pogledi su tada usmjereni u televizijski ekran, odnosno izravni prijenos s glavnog madridskog trga Puerta del Sol, gdje se nalazi centralno zvono prema kojem se svi ravnaju.


Dvoje voditelja i Hermoso, koja je prije četiri mjeseca osvojila Svjetsko prvenstvo sa ženskom reprezentacijom, stajat će na balkonu na trgu i uvesti građane u novu godinu.


Tijekom dodjele zlatnih medalja u kolovozu u Australiji, igračicu je na postolju u usta poljubio predsjednik španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales (46), kojem je naknadno svjetska federacija FIFA zabranila rad u nogometu na tri godine.


Igračica je, bez početnog izjašnjavanja, poručila da nije odobrila taj poljubac i da joj je on dan protivno njezinoj volji. Rubiales i dalje tvrdi da je to bio prijateljski usuglašeni poljubac uslijed euforije zbog osvajanja naslova, te se od optužbi brani na sudu.


Hermoso je na sudu u Madridu pokrenula postupak protiv Rubialesa, kojeg je bila optužila i španjolska lijeva vlada za “seksualni napad”.


Španjolski nogometni savez do daljnjeg vodi dosadašnji potpredsjednik, a smijenjen je i izbornik pošto su ostale igračice poručile da se neće vratiti u reprezentaciju ne bude li promjena.


Španjolska se nalazi na vrhu FIFA-ine ljestvice najboljih reprezentacija svijeta.


Godine 1997. hrvatski nogometaš Davor Šuker, tada igrač Real Madrida, imao je mogućnost vođenja novogodišnjeg programa na TVE.


Njegova tadašnja djevojka, televizijska voditeljica Ana Obregon, treću je godinu zaredom trebala voditi program te joj je TVE tražio muškog partnera za vođenje. Pojavila se ideja da to bude njezin dečko Šuker, poznati napadač Real Madrida.


No sredinom prosinca Obregon je rekla „Ne“ sudjelovanju, i to zato što je hrvatski nogometaš odbio. „Nije to njegov svijet. On nije voditelj pa ne želi to, a ja ću radije biti s njim za doček“, rekla je tada 42-godišnja Obregon. „Znam da to nije baš dobro sjelo televiziji TVE, no ovo će biti prva godina da se odmaram. Neće me uspjeti nagovoriti jer nije riječ o novcu. Davorov rođendan je 1.siječnja, a ja tada želim biti s njim“, dodala je.


Šuker je te noći napunio 29 godina.