Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Druga strana priče

FIFA je dobila snimku koja baca novo svjetlo na aferu "zloglasnog poljupca", Jennifer Hermoso je bila dobro raspoložena...

Autor: Hina

30.08.2023. 14:20
FIFA je dobila snimku koja baca novo svjetlo na aferu

Foto: Jennifer Hermoso/Foto REUTERS

Igračice su nakon finala skandirale u autobusu: poljubac, poljubac...Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales poslao je snimku Međunarodnoj nogometnoj federaciji (Fifa) koja bi trebala baciti novo svjetlo na slučaj “zloglasnog poljupca” upućenog igračici Jennifer Hermoso tijekom dodjele odličja nakon finala Svjetskog prvenstva u Sydneyju, izvijestili su španjolski mediji.


Snimka, uz koju piše da je napravljena dva sata nakon finalne pobjede nad Engleskom, pokazuje nogometašice u autobusu nakon događaja gdje Hermoso stoji između sjedala i smijući se razgovara s igračicama.


“Kao Iker (Casillas) i Sara (Carbonero)”, govori Hermoso pokazujući dvostruku fotografiju, od kojih je na jednoj bivši vratar Španjolske koji je 2010. nakon osvojenog Svjetskog prvenstva podno stadiona poljubio u usta novinarku koja je izvještavala, a s kojom je tada bio u sentimentalnoj vezi.
Usporedba čina 46-godišnjeg Luisa Rubialesa s Casillasovim bio je prvi komentar sportskih novina Marca objavljen u tom trenutku.


“Majko moja”, kaže. “Niste vidjele? “Preplavljen emocijama, dolazi i prima me ovako”, pokazuje 33-godišnja Hermoso gestikulirajući rukama.


Hermoso, koja je u finalu promašila jedanaesterac pri vodstvu od 1-0, u autobusu je oko vrata imala medalju a u ruci bocu šampanjca.


Igračice u slavljeničkoj atmosferi uzvikuju “prvakinje, prvakinje!”, a onda i ,, poljubac, poljubac!”.


Jedna igračica pita čiji poljubac, a druga joj odgovara “Rubijev Jenni, kada su se poljubili”.


Igračice zatim viču “Presi, Presi!”, skraćeno od predsjednik.


Hermoso je prije ulaska u autobus, u svlačionici, također smijući se, rekla da joj se poljubac “nije svidio”, pokazala je druga snimka objavljena prije deset dana.


Rubiales je uslijed kritika javnosti i optužbi političara na vlasti za “seksualno nasilje” tvrdio da je poljubac bio “spontan” i “usuglašen”. To je ponovio pet dana kasnije na izvanrednoj sjednici Španjolskog nogometnog saveza na kojoj se očekivalo da će odstupiti.


Isti dan se oglasila Hermoso, prvo putem sindikata koji je zatražio Rubialesovu ostavku, a onda i preko Twittera, poručivši da mu nije dala dopuštenje da ju poljubi u usta. Navela je da je ona žrtva.


U petak su 23 igračice koje su osvojile Svjetsko prvenstvo, uključujući Hermoso, poručile da se neće vratiti u reprezentaciju Španjolske dok je Rubiales na čelu saveza.


Međunarodna nogometna federacija zabranila je u subotu Rubialesu obnašanje dužnosti u nogometu na 90 dana dok traje istražni disciplinski postupak. Fifa bi zatim trebala donijeti konačnu odluku.


Rubiales je poručio da će na sudu “braniti svoju nedužnost”.


U ponedjeljak je Španjolski nogometni savez, sastavljen od 19 regionalnih saveza, zatražio od Rubialesa da odmah odstupi s funkcije.


On se nalazi na godišnjem odmoru i nije se oglasio.


Slučaj je na predan španjolskom Sportskom administrativnom sudu (TAS), čijih sedmero sudaca nakon zaprimljene tužbe protiv Rubialesa razmatra sve materijale. TAS bi trebao ovih dana izreći presudu.


Španjolski nogometni savez trenutno vodi njegov dosadašnji potpredsjednik Pedro Rocha (68), koji je deset godina predsjednik regionalnog saveza Extremadure, regije na zapadu uz granicu s Portugalom.