Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NOGOMET

Zadar konačno na vrhu

Autor: Šime Ćurko

18.09.2023. 08:44
Zadar konačno na vrhu

Foto: MATE KOMINA



U 59. minuti trostruka izmjena u redovima Zadra koji vodi 3:0 i čvrsto drži utakmicu u svojim rukama. Činilo se da je samo pitanje koliko će još golova primiti Neretvanac. I onda posljednja minuta sudačke nadoknade, na semaforu je 3:2, a gosti imaju slobodan udarac s lijeve strane. Stigao je i vratar Bačić u šesnaesterac Zadra. Panika se mogla osjetiti u redovima domaćih, ali gosti ipak nisu uspjeli izvesti ono što je do 80. minute činilo nemogućom misijom, izbjeći poraz na Stanovima. Konačno, Zadar je s tri boda izbio na prvo mjesto, premda i dalje pokazuje igru s kojom ostaje puno »otvorenih pitanja«.


U utakmicu protiv momčadi koja u četiri kola nije primila pogodak Zadar je krenuo baš kako se i očekivalo – napadački. Nije istekla ni prva minuta, a Jurić je već imao veliku priliku. Malo je nedostajalo za vodstvo. Nekoliko minuta kasnije nova dobra situacija za Jurića, ali prizemni udarac zaustavio je vratar Bačić. Igra se potom malo primirila, a onda se Vukadinović u 32. minuti uvukao iz leđa obrane gostiju, zaobišao vratara i kada se činilo da će plasirati loptu u praznu mrežu s leđa ga je srušio Deak. Bio je to prekršaj za jedanaesterac, kojeg je Luetić sigurnim udarcem pretvorio u vodstvo – 1:0. Aktivni Vukadinović pred kraj poluvremena iz teške situacije glavom je pogodio gredu.


Žustro je Zadar ušao i u drugo poluvrijeme te se u 51. minuti mreža gostiju ponovno zatresla. Luetić je izveo korner s lijeve strane, lopta je padala na suprotnu vratnicu, gdje je natrčao Muić i podmetnuo nogu za 2:0. Krenuo je Zadar i po treći gol, u čemu je uspio u 58. minuti. Ponovno je akcija išla po lijevoj strani, a spretni Luetić na suprotnoj vratnici dobro se snašao za svoj drugi pogodak na utakmici. I nakon uvjerljivog vodstva Zadar je nastavio napadati, prilike su se otvarale sa svih strana, ali pogodaka više nije bilo. Zato se Neretvanac probudio u završnici i za malo poremetio pobjedničke planove domaćina. Najprije je u 81. minuti Kraljević pao između Žulja i Iveljića u kaznenom prostoru za drugi jedanaesterac na utakmici. Ovaj put za goste. Šetka je bio precizan s bijele točke – 3:1. Šest minuta kasnije u gužvi pred vratarom Matasovićem odlično se snašao Petrović i s vrha peterca pogodio za 3:2. Zadar se, treba to reći, nije najbolje snašao u završnim minutama u kojima je Neretvanac mogao i do boda.