Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

ofenzivni veznjak

Splićanin Krešimir Luetić novo pojačanje momčadi HNK Zadar

Autor: Portal ZL

14.07.2023. 10:44
Splićanin Krešimir Luetić novo pojačanje momčadi HNK Zadar

Foto: HNK Zadar

Ofenzivni veznjak Krešimir Luetić bio je kralj među trećeligaškim južnjacima prije dvije sezone u dresu Splita – najbolji asistent Treće HNL i drugi strijelac, odmah iza Karla Torbarine – potom je na istoj razini igrao u drugoligaškim Hrvacama, a od danas je novi član HNK Zadar, objavljeno je jutros iz zadarskog kluba.


Luetić je za splitske Crvene i Crne iz Hrvaca zabijao iz slobodnjaka, također iz blizine te izvan šesnaesterca sa svih udaljenosti i strana svijeta, a pritom je držao linije na okupu i posluživao suigrače poput računalnog servera. Na početku ove godine rastužio je Porečane kada su Hrvace nakon 1:3 odnijele bod iz Istre, a sva tri za Crne zabio je 27-godišnji Splićanin.


S nogometnim softverom u lijevoj nozi, Luetić kao tek potpisani igrač Zadra za novu sezonu predstavlja pravo pojačanje. Stanovi bi mogli uživati u potezima šmekera u najboljim nogometnim godinama sa znanjem i zanatom kojeg je ispekao u omladinskoj školi splitskog Hajduka.


– Odličan je osjećaj pristupiti Zadru. To je pravi potez, jer se Zadar za koju godinu treba vratiti tamo gdje mu je mjesto – kaže Luetić predstavljajući se nogometnoj javnosti u Zadru. U bijelom dresu nastupio je tri puta za prvu momčad u prijateljskim utakmicama, potom je otišao u Solin, dok je polusezonu odradio u Imotskom.
Nogometnu pečalbu nastavio je u Lučkom, pa ponovno Solinu, prije dvije godine u Splitu te lani u Hrvacama. Zadar je Luetiću sedmi klub.
– Ambiciozan sam, zato sam i došao u Zadar. Ove godine lovimo Drugu ligu, a onda rang više. Ipak govorimo o klubu koji je dugo bio prvoligaš – dodaje novi zadarski veznjak koji pokriva sve pozicije na sredini igrališta, iako mu, kaže, najviše odgovara ofenzivna.

– Napadački sam orijentiran, volim igrati prema naprijed. Tako je bilo u Splitu i Hrvacama, zaključuje Luetić.