Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

POBJEDA TOPNIKA

Arsenal teškom mukom slomio Everton

Autor: Hina

17.09.2023. 20:02
Arsenal teškom mukom slomio Everton

Foto: Reuters



U susretu petog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na gostovanju pobijedio Everton sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Leandro Trossard u 69. minuti. Bila je to prva pobjeda “Topnika” na Goodison Parku nakon listopada 2017. godine. Arsenalu sada slijedi ogled Lige prvaka protiv PSV Eindhovena, te potom veliki gradski derbi protiv Tottenhama.


U ranije odigranom susretu Bournemouth i Chelsea su na Vitality stadionu odigrali bez golova. Bila je to skromna predstava s obje strane, a momčadi su ovim ishodom samo nastavile niz loših rezultata na otvaranju nove sezone.


Bournemouth nakon petog kola i dalje nema niti jednu pobjedu, dok su “Bluesi” u prvih pet kola samo jednom slavili. Gosti su bili bliži pobjedi, no dva puta su gađali okvir suparničkog gola. U 14. minuti je Nicolas Jackson pucao s ruba kaznenog prostora pogodivši lijevu stativu, dok je u 51. minuti Raheem Sterling sjajno pucao iz slobodnjaka, ali je pogodio prečku.




Na vrhu je Manchester City sa 15 bodova, dok Tottenham, Liverpool i Arsenal imaju po 13 bodova. Chelsea se trenutačno nalazi na 14. mjestu s pet bodova, Bournemouth je stepenicu niže s dva boda manje, a Everton na 18. poziciji ima tek jedan bod.