ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

POVIJEST VATRENIH

PISALI SU POVIJEST VATRENIH Ovo su svi Zadrani koji su igrali za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Autor: Robert Hrkać

22.03.2024. 17:59
PISALI SU POVIJEST VATRENIH Ovo su svi Zadrani koji su igrali za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Foto: Dino Stanin/PIXSELL



Hrvatska nogometna reprezentacija je s vremenom postala istinska velesila. Rijetki se mogu pohvaliti s tri osvojene medalje na svjetskim nogometnim prvenstvima, a naši su Vatreni srebrne i brončane kolajne osvajali u razmaku od samo 24 godine!


Kockasti dres od 1990. pa do danas nosili su i brojni zadarski nogometaši, a oni su: Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Dominik Livaković, Danijel Subašić, Dado Pršo, Martin Erlić, Ivan Santini, Joseph A. Didulica, Jurica Buljat, Marijan Buljat, Kazimir Vulić, Saša Bjelanović, Damir Kalapač i Marin Tomasov.


O nevjerojatnom Luki Modriću ne treba trošiti riječi. Radi se o najvećem hrvatskom nogometašu svih vremena, osvajaču Zlatne lopte, pet Liga prvaka s madridskim Realom, srebra iz Rusije, bronce iz Katara… Vrsaljko je također bio član ruske ekspedicije, a rijetko će tko moći zaboraviti njegov nevjerojatan ubačaj za Ivana Perišića protiv Engleske u polufinalu SP-a. Livaković i Subašić su se svojim vratarskim bravurama tijekom raspucavanja penala upisali u povijest Mundijala, jer su obojica obranila po tri penala Dancima, odnosno Japancima. Pršo je bio najbolji hrvatski napadač tijekom ciklusa za Euro 2004. te SP 2006., a njegovi pogoci Sloveniji u play-offu otvorili su nam put prema Portugalu.




To nam sve govori da su Zadrani uvijek bili važne karike u vatrenom lancu!