Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Najstariji i najmlađi

Zadarska momčad spoj mladosti i iskustva

Autor: Šime Ćurko

22.03.2024. 12:12
Zadarska momčad spoj mladosti i iskustva

Foto: Mate Komina



– Kada je Šime Gregov (1989.) napustio NK Zadar 2010. godine, Bruno Grgić (2004.) je bio predškolac. Od prošlog ljeta obojica su članovi iste momčadi, HNK-a Zadar. U prvih 11 u zadnjem kolu protiv GOŠK Kaštela Šime je bio najstariji, a Bruno najmlađi zadarski prvotimac. Reklo bi se u našem narodu »klasičan spoj mladosti i iskustva«. Gregov je nakon Zadra, osim u hrvatskim klubovima, igrao u Sloveniji, Norveškoj, Iranu, a najduže u Italiji. U Zadar je prošlog ljeta došao iz Varesine, kluba koji se natječe u talijanskoj Seriji D, i pojačao zadnji obrambeni red.


– Momčad je jako mlada i kvalitetna. Rad mladih igrača na treninzima je na razini prve lige, igrači odlično prate ono što trener Marin Oršulić traži od njih. Često imamo treninge dvaput dnevno i to se vidi po onome što pokazujemo na utakmicama – rekao je Gregov komentirajući prvo mjesto Zadrana na ljestvici Treće NL-Jug.





Ipak, daleko od toga da na Stanovima mirno spavaju jer je i druga Zagora, koja ima tri boda manje, u odličnoj formi.Govoreći o sjajnoj formi treba istaknuti Grgića, za kojeg je trener Oršulić rekao da je »veliki dobitak i budućnost Zadra«. Poput tolikih mladih igrača nakon završetka pionirskog staža (ima, dakako, onih koji odu i ranije) napustio je Zadar (NK). Grgić se odlučio za Hajduk, gdje je proveo dvije i pol sezone u kadetima. Lanjsko proljeće bio je član juniorske momčadi Sesveta, te je u 16 nastupa upisao četiri pogotka, a onda…


– Prošlo ljeto me nazvao Krševan Santini i predložio povratak u Zadar. Poslušao sam ga i to je bio odličan potez.


Grgić se prometnuo u važnog igrača u veznoj liniji Zadra, s time da ima izražene napadače sklonosti. Upisao je 16 nastupa, od čega je u deset bio starter. Prošle jeseni igrao je i za juniore Zadra u Prvoj dalmatinskoj igri. Grgić je igrač »finog kova«, voli kombinirati i dolaskom proljeća, a to znači i kvalitetnijih travnjaka, njegovi bi aduti trebali još više doći do izražaja.


– Igramo jako dobro i nadam se da ćemo osvojiti ligu. Još je puno utakmica pred nama i svaki bod je bitan. Zato je važno što bolje trenirati, kako bismo zadržali formu – zaključio je Grgić.


Ovaj vikend na rasporedu su utakmice 20. kola Treće NL Jug. Zadar će u nedjelju u 15 sati biti gost Neretvanca u Opuzenu.