Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Ogorčeni Vinicius

Napadač Real Madrida nakon utakmice u Valladolidu optužio vodstvo La Lige da ne čini ništa po pitanju rasizma

Autor: Hina

01.01.2023. 08:39
Napadač Real Madrida nakon utakmice u Valladolidu optužio vodstvo La Lige da ne čini ništa po pitanju rasizma

Foto: Luka Modrić i Vinicius Jr/Foto REUTERS

LaLiga je objavila priopćenje osuđujući sve oblike govora mržnje i rekavši da prati slučajeve rasizma na utakmiciMADRID Napadač brazilske nogometne reprezentacije i Real Madrida Vinicius Jr optužio je vodstvo španjolske La Liga da ne radi ništa po pitanju rasizma, nakon što su na društvenim mrežama prikazani navijači kako ga vrijeđaju i bacaju predmete na utakmice protiv Real Valadollida.


Brazilski napadač je bio izložen verbalnom zlostavljanju na stadionu Jose Zorrilla u Valladolidu dok je prolazio pored navijača nakon što je zamijenjen u pobjedi Real Madrida 2-0.


LaLiga je objavila priopćenje osuđujući sve oblike govora mržnje i rekavši da prati slučajeve rasizma na utakmici. Međutim, Vinicius smatra kako vodstvo lige ne radi ništa po pitanju rasizma.
“Rasisti i dalje idu na stadione i gledaju najveći klub na svijetu, a La Liga i dalje ne radi ništa”, napisao je Vinicius na Twitteru.


“Nastavit ću uzdignute glave slaviti svoje pobjede,” dodao je.


La Liga je detaljno opisala kako je rješavala incidente rasističkog zlostavljanja igrača u prošlosti i rekla da će se nastaviti boriti protiv “pošasti nasilja, rasizma, ksenofobije i netolerancije u sportu”.