Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NAPADAČ REAL MADRIDA

Vinicius: Rasistima treba zabraniti pristup stadionima

Autor: Hina

24.10.2022. 19:15
Vinicius: Rasistima treba zabraniti pristup stadionima

Foto: Reuters



Napadač europskog i španjolskog prvaka Real Madrida Vinicius Junior (22) smatra da navijačima koji su proglašeni krivima za rasističko ponašanje treba doživotno zabraniti dolazak na utakmice.


“Ako povrijedite druge ljude, morate platiti. Svi rasisti moraju platiti na neki način. Ako vole gledati nogomet, nikada više ne bi trebalo dopustiti da kroče na stadion. To će ih natjerati da snose posljedice i razmisle o svojim postupcima,” kazao je mladi brazilski napadač za TV Globo.


Vinicius je u rujnu bio je žrtva zlostavljanja navijača Atletico Madrida. Lokalni mediji su izvijestili da su se tijekom cijele utakmice čuli zvukovi majmuna i povici “Viniciuse, umri”. Atletico i La Liga osudili su zlostavljanje brazilskog napadača, a iz Atletica su poručili i kako surađuju s vlastima kako bi identificirali zlostavljače. Tužiteljstvo u Madridu također istražuje slučaj.




Viniciusa je uvrijedio i predsjednik udruženja španjolskih nogometnih agenata Pedro Castro koji je u jednoj tv emisiji žestoko kritizirao njegov način proslave pogodaka.


“Ako zabijete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom. Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun,” rekao je u emisiji Castro.


Vinicius je potom objavio emotivnu dvominutnu video izjavu kao odgovor na ono što je nazvao “ksenofobnom i rasističkom” uvredom, rekavši da “neće prestati plesati” i da “sreća crnog Brazilca što je uspješan u Europi muči” mnoge ljude. Pele, Neymar i druge vodeće brazilske ličnosti odmah su mu pružile podršku.