Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Englesko prvenstvo

Manchester United deklasirao Chelsea na Old Traffordu i osigurao plasman u Ligu prvaka

Autor: Portal Novi list

25.05.2023. 23:06
Manchester United deklasirao Chelsea na Old Traffordu i osigurao plasman u Ligu prvaka

Foto: Bruno Fernandes postiže treći pogodak za Manchester United/Foto REUTERS

Prije zadnjeg kola Premier lige, koje je na rasporedu u nedjelju  i sve s početkom u 17.30 sati, jedina je nepoznanica koja će se dva kluba pridružiti Southamptonu i sljedeće godine zaigrati u nižem rangu natjecanja



Manchester United je deklasirao Chelsea u pretposljednjem prvensvenom kolu i vratio se na treće mjesto na ljestvici. Casemiro je 6. minuti doveo Crvene vragove u vodstvo, Martial je u sučevoj nadoknadi prvoga poluvremena povisio na 2:0, Bruno Fernandes je s bijele točke u 73. minuti postigao treći, a Marcus Rashford u 78. minuti četvrti pogodak  za domaćina. Počasni pogodak za Chelsea zabio je Joao Felix u 89. minuti.


Bila je to 22. ovosezonska pobjeda Crvenih vragova u Premier ligi u kojoj će završiti među četiri najbolje momčadi koje će zasigurno igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone, uz Manchester City, Arsenal i Newcastle.


Prije zadnjeg kola Premier lige, koje je na rasporedu u nedjelju  i sve s početkom u 17.30 sati, jedina je nepoznanica koja će se dva kluba pridružiti Southamptonu i sljedeće godine zaigrati u nižem rangu natjecanja.




Everton je s 33 boda u prednosti pred Leedsom i Leicesterom koji imaju po 31 bod i samo ih pobjeda može spasiti. Sve tri momčadi igraju odlučujuće utakmice za opstanak pred svojim navijačima: Everton je domaćin Bournemouthu, Leeds će ugostiti Tottenham, a Leicesteru dolazi West Ham.