Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Španjolsko prvenstvo

Ante Budimir postigao vodeći pogodak u pobjedi Osasune, to je bio njegov šesti prvenstveni gol ove sezone

Autor: Hina

26.05.2023. 07:06
Ante Budimir postigao vodeći pogodak u pobjedi Osasune, to je bio njegov šesti prvenstveni gol ove sezone

Foto: Ante Budimir/Foto REUTERS

Momčad iz Pamplone je sa 50 bodova skočila na osmo mjesto i bodovno se izjednačila s Athleticom koji je zbog bolje gol-razlike na sedmoj poziciji



U posljednjoj utakmici 36. kola španjolske LaLige Osasuna je u Pamploni svladala Athletic Bilbao s 2-0, a vodeći pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.


Stasiti napadač se u 50. minuti visoko vinuo u zrak i nakon ubačaja Moncayole glavom poslao loptu pod gredu. Gostujući vratar Agirrezabala pokušao je obraniti, ali je samo uspio loptu gurnuti prema gornjem desnom kutu svog gola. Bio je to šesti Budimirov pogodak u ovoj sezoni španjolskog prvenstva u kojem je imao 30 nastupa. Hrvatski napadač igrao je do 79. minute.


Pobjedu Osasune potvrdio je u 77. minuti Lucas Torro.




Momčad iz Pamplone je sa 50 bodova skočila na osmo mjesto i bodovno se izjednačila s Athleticom koji je zbog bolje gol-razlike na sedmoj poziciji. Dva kola prije kraja za sedmo mjesto koje donosi nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, konkuriraju još Girona i Sevilla koje imaju po 49 bodova, s time da Andalužani mogu i do Lige prvaka osvoje li Europsku ligu.