Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prijelazni rok

Bayern posudio austrijskog reprezentativca Manchester Unitedu, odlazi na Old Trafford kao zamjena za Cristiana Eriksena

Autor: Hina

01.02.2023. 11:37
Bayern posudio austrijskog reprezentativca Manchester Unitedu, odlazi na Old Trafford kao zamjena za Cristiana Eriksena

Foto: Marcel Sabitzer/Foto REUTERS

Sabitzer, 28, koji je igrao za RB Leipzig od 2015. do 2021. i ima 68 utakmica za Austriju,  pod ugovorom je s bavarskim velikanom do 2025. godine



MANCHESTER Austrijski reprezentativac Marcel Sabitzer napustio je minhenski Bayern i do kraja sezone će biti na posudbi u Manchester Unitedu, objavio je engleski klub u srijedu nakon zatvaranja zimskog prijelanog roka.


Engleski klub bio je prisiljen potražiti zamjenu za Cristiana Eriksena koji je ozlijedio gležanj u utakmici protiv Readinga u subotu zbog čega se očekuje da će 30-godišnji veznjak izbivati ​​do početka svibnja.


Sabitzer, 28, koji je igrao za RB Leipzig od 2015. do 2021. i ima 68 utakmica za Austriju,  pod ugovorom je s bavarskim velikanom do 2025. godine.




“Marcel nam je objasnio da bi želio veću minutažu i siguran je da će je dobiti u Unitedu. Nakon konzultacija s našim trenerom Julianom Nagelsmannom, odobrili smo njegov zahtjev i posudili Marcela Manchester Unitedu do 30. lipnja”, rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.


“Ponekad u životu treba brzo donijeti važne odluke. Od trenutka kada sam čuo za ovu mogućnost znao sam da je kao stvorena za mene. Ja sam natjecateljski igrač, želim pobjeđivati i pomoći klubu da ostvari ciljeve”, kazao je Sabitzer.