Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Hummels produžio

Iskusni branič ostaje u redovima Borussije Dortmund i sljedeće sezone

Autor: Hina

24.05.2023. 20:10
Iskusni branič ostaje u redovima Borussije Dortmund i sljedeće sezone

Foto: Foto REUTERS

Hummels je do ove srijede imao ugovor s Borussijom (D) do kraja aktualne sezone, ali je odlučio, a klub prihvatio, produljenje na još jednu sezonu



DORTMUND Matt Hummels, iskusni 34-godišnji obrambeni nogometaš dortmundske Borussije, ostat će u tom klubu i iduće sezone.


Hummels je do ove srijede imao ugovor s Borussijom (D) do kraja aktualne sezone, ali je odlučio, a klub prihvatio, produljenje na još jednu sezonu.


„Dugo sam razmišljao i odluku nisam donio lako, no sada mogu reći kako sam spreman za još jednu sezonu“, kazao je Hummels koji je cijelu karijeru igrao na relaciji Borussia (D) – Bayern. U Dortmundu je prvo bio od 2008. do 2016. godine, a potom od 2019. do danas. U karijeri je odigrao i 76 utakmica za njemačku reprezentaciju.




Hummels, kao i ostali igrači Borussije iz Dortmunda te njeni navijači, priželjkuje sretan kraj ove sezone. Uoči posljednjeg kola Bundeslige Borussia (D) je na vrhu ljestvice i ima dva boda više od Bayerna.


U zadnjem kolu Borussia (D) igra na domaćem terenu protiv Mainza i ukoliko pobijedi novi je prvak. Borussiji (D) nije nužna pobjeda u zadnjem kolu, ali u tom slučaju se mora nadati da Bayern neće slaviti kod Koelna.