Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Politika i nogomet

Engleske nogometne legende bojkotiraju BBC u znak solidarnosti s "otpisanim" Garyjem Linekerom

Autor: Hina

11.03.2023. 08:20
Engleske nogometne legende bojkotiraju BBC u znak solidarnosti s

Foto: Gary Lineker/Foto REUTERS

Legendarni napadač je izbačen iz kultne emisije Match of the Day jer je odluku ministrice vanjskih poslova usporedio s nacističkim zakonimaLONDON Bivši napadač engleske nogometne reprezentacije Alan Shearer (52) pridružio se svom kolegi Ianu Wrightu te je putem Twittera objavio kako neće sudjelovati u subotnjoj emisiji “Match of the Day” na BBC-u jer je s mjesta voditelja morao odstupiti Gary Lineker zbog političkog neslaganja s vladajućima.


“Obavijestio sam BBC kako se sutra navečer neću pojaviti na MOTD”, objavio je Shearer koji je postao praktički stalni član postave te emisije odmah po svom igračkom umirovljenju 2006. godine.


Nešto ranije je tweet sličnog sadržaja objavio i Wright.
“Svi znaju koliko mi ‘Match of the Day’ znači, ali obavijesto sam BBC kako ga sutra neću raditi. Solidarnost”, objavio je Wright putem Twittera.


Wright je stalni stručni komentator u emisiji od 2017.


Lineker do daljnjega neće biti voditelj BBC-eve emisije “Match of the Day” nakon više od 20 godina koliko je proveo u toj ulozi zbog toga što je izazvao gnjev konzervativnih političara koje je jako pogodio njegov komentar na Twitteru kojim je odluku ministrice unutarnjih poslova Suelle Braverman kojom se praktički onemogućuje ulazak svih migranata u Veliku Britaniju usporedio s nacističkim zakonima u Njemačkoj 1930-ih te ju je nazvao “gorom od grozne” i “neizmjerno okrutnom”.