Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bundesliga

Andrej Kramarić postigao dva pogotka u porazu Hoffenheima kod Bochuma

Autor: Hina

26.04.2024. 23:05
Andrej Kramarić postigao dva pogotka u porazu Hoffenheima kod Bochuma

Foto: Andrej Kramarić/Foto REUTERS

Bivši napadač Rijeke stigao je do brojke od 11 prvenstvenih golova ove sezone



BOCHUM Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić postigao je dva pogotka za Hoffenheim na prvoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige, ali je njegov klub poražen sa 3-2 na gostovanju u Bochumu.


Domaćin je na poluvremenu imao dva gola prednosti, a strijelci su bili Kevin Stoger (34) i Felix Passlack (45+2), da bi Stoger (64) svojim drugim pogotkom donio Bochumu vodstvo od 3-0.


Tada je na scenu stupio Kramarić koji je u 73. minuti skrenuo u mrežu loptu nakon udarca Davida Juraseka, da bi u 84. minuti sjajno prebacio istrčalog domaćeg vratara Manuela Riemanna i tako postigao svoj 11. gol u ovoj sezoni Bundeslige. No, do potpunog preokreta nije došlo.




Bochum je ostvario prvu pobjedu nakon više od dva mjeseca i time si povećao izglede za ostanak u elitnom društvu. Sada sa 30 bodova zauzima 14. mjesto. Hoffenheim se ovim porazom vjerojatno oprostio od borbe za plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, jer je sa 39 bodova ostao na devetoj poziciji. Šestoplasirani Eintracht ima šest bodova više i utakmicu manje.


Vodeći Bayer Leverkusen je sa 80 bodova već prije dva kola osigurao naslov prvaka, baš kao što su Bayern (66) i Stuttgart vjerojatno budući njemački predstavnici u Ligi prvaka. No, vodi se ogorčena borba za posljednje mjesto koje vodi u elitno europsko natjecanje sljedeće sezone, između četvrtoplasiranog RB Leipziga (59) i petoplasirane dortmundske Borussije (57).


Upravo će to biti derbi 31. kola, a Leipzig je u subotu (15.30 sati) domaćin Borussiji.