ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Poštuju stav klubova

Šveđani neće uvesti VAR u svoje lige, nogometni klubovi su protiv tehnologije

Autor: Hina

26.04.2024. 17:13
Šveđani neće uvesti VAR u svoje lige, nogometni klubovi su protiv tehnologije

Foto: Foto REUTERS

Zalažem se za poštivanje demokratskih pravila igre - rekao je predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF) Fredrik Reinfeldt



STOCKHOLM Švedske elitne lige neće uvesti sustav video analize (VAR) nakon što su nogometni klubovi izrazili svoje protivljenje toj tehnologiji, izjavio je u petak predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF) Fredrik Reinfeldt.


VAR je dosljedno bio u središtu kontroverzi u ligama u kojima je uveden, s pritužbama vezanim za njegove opsežne analize i odgode koje često traju po nekoliko minuta.


U srpnju 2023., Švedska profesionalna nogometna liga, koja predstavlja klubove u prve dvije divizije švedskog nogometa, rekla je da se većina klubova u zemlji “aktivno protivi” uvođenju VAR-a.




“Ako sam dobro prebrojao, imamo 18 elitnih klubova i dva okruga koji su rekli da ne žele uvesti VAR”, rekao je Reinfeldt, bivši premijer Švedske, za novine Aftonbladet u intervjuu objavljenom u četvrtak.


“Mi to poštujemo. Zato nismo iznijeli nikakav prijedlog o VAR-u na prethodnom sastanku Predstavničkog odbora i ne predviđam to ni u budućnosti. Zalažem se za poštivanje demokratskih pravila igre.”


Reinfeldta, koji je prošle godine rekao da je VAR “budućnost”, kritizirali su navijači zbog njegovog stava o tom pitanju.