ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Državni prvaci u košarci

Nazorovci uz pjesmu i bakljadu dočekani u svojoj školi

Autor: Alen Plahinek

15.05.2023. 15:33
Nazorovci uz pjesmu i bakljadu dočekani u svojoj školi

Foto: Arif Sitnica



Nakon što su obranili titutlu državnih košarkaških prvaka, gimnazijalci Gimnazije Vladimira Nazora vratili su se “na svoja radna mjesta”, u školske klupe. Prvog dana povratka novim – starim državnim prvacima organiziran je doček u njihovoj školi. Uz pjesmu, veselje i baklju zadarski momci profeštali su hodnicima svoje škole novu titulu. Kapetan ove momčadi bio je maturant Vid Jovančević, koji je presretan što je imao priliku “ravnati” tom momčadi.


– Obraniti naslov državnih prvaka je stvarno prekrasan osjećaj. Mislim da još nismo ni svjesni što smo napravili. Ispisali smo povijest, niti jedna škola prije nas nije uspjela u tome i vratili smo košarku tamo gdje joj je i mjesto, u Zadar – kazao je Jovančević. Jedan od najpozitivnijih momaka u ekipi, barem koliko smo mogli čuti od ostatka momčadi i njihove profesorice, Niko Šare, učenik je 3. razreda i sretan je što je bio momčadi i prošle i ove godine.





– Prije svega jako lijepo iskustvo je uopće ići na Državno prvenstvo, a kamoli osvojiti ga dva puta. Imali smo jako dobar osjećaj da ćemo osvojiti, zato smo i prije napravili majice s natpisom “back2back champions”, odnosno “ponovni prvaci”, ali nismo to smjeli reći naglas. Organizacija u Poreču je bila vrhunska. Bilo je 24 momčadi i za apsolutno nikoga ne mogu ništa loše reći. Turnir kao turnir, možemo reći da smo pomeli konkurenciju i uzeli titulu. Na kraju dobro je ispalo sve, nismo zabunom napravili majice – otkrio je Šare te dodao da je momčadi fenomenalna i da svi dišu kao jedno. Da su uistinu toliko složni potvrdila je i njihova profesorica, Jadranka Duvančić.


– Budući da su dečki toliko složni sve je nekako bilo lakše. Iskreno nemam riječi na njihovo ponašanje, u pozitivnom smislu. Velika zahvala za to ide roditeljima jer se vidi kako takav dobar odgoj dolazi od kuće. Dečki su prava “klapa” i pravo je zadovoljstvo biti dio njihove momčadi – poručila je profesorica Duvančić.