Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Reakcije trenera

Kvar semafora i ziceri odnijeli priliku za majstoricom

Autor: Andrija Dešpoja

19.04.2024. 21:52
Kvar semafora i ziceri odnijeli priliku za majstoricom

Foto: Mate Komina



Igrači Danijela Jusupa neslavno su zaključili regionalnu sezonu, poput lanjske nakon odličnog osnovnog dijela potonuli su u doigravanju i završili svoj put u četvrtfinalu. Kao i lani ispali su iz dvokoraka, ali zasluženo jer se Budućnost, poput Crvene zvezde onda, pokazala pretvrdim orahom i na koncu neprelaznom preprekom. Obrana Podgoričana je bila najveći problem zadarskom sastavu, pa se i u ovoj utakmici u kojoj se optimizam bazirao na vrućem domaćem terenu nije napadački uspjelo doći do izražaja. Dokazat će to mršavi postotak šuta za tri, od svega 25 posto, a ni dvica nije bila reprezentativna sa samo 40 posto uspješnosti.


Sinj koban


Stoga je i komentar stratega Zadra bio u skladu s onim što se moglo i golim okom primijetiti u dvoboju odigranom u Krešinom domu.


– Čestitam Budućnosti, zasluženo idu dalje. Mi smo imali svoje šanse, naročito na početku, ne mogu se oteti dojmu da smo trebali imati i desetak poena razlike, neki ziceri i otvoreni šutovi su izlazili, slobodna bacanja su bila problematična. Uspjeli smo se vratiti, nije nam koristila pauza zbog kvara semafora, ukočili smo se, uspavali, oni su napravili razliku i nismo ih više mogli stići – prvi su bili dojmovi Jusupa nakon završetka regionalne sezone koja nije bila ni blizu loša koliko njen završetak.




– Hvala publici što nas je bodrila. Igrači su dali koliko su mogli, rekao sam im da dignu glave, nemam im ništa za zamjeriti na igrama kroz cijelu sezonu. Postoji žal za porazima od Borca i FMP-a, ozljede i utakmica u Sinju su nas dosta koštali. Moramo preboljeti ovo, nije lako završiti natjecanje, ali nemamo previše vremena za tugu. Moramo se pripremati za hrvatsko prvenstvo, nadam se da ćemo dizati formu i biti dobri – kazao je za kraj Jusup, dok je u suprotnom taboru zadovoljan, ali i potpuno smiren, bio šef svlačionice Andrej Žakelj.


Lagani poeni


Svjestan je bio slovenski trener da je kvaliteta njegove momčadi prevagnula, no nije upadao u euforiju jer dug je put još pred Podgoričanima koji će sigurno znati napraviti štetu i Partizanu, vjerojatnom protivniku u polufinalnoj seriji.


– Očekivali tešku utakmicu, tako je i bilo. Zadar je košarkaški grad, navijači ih nose, drago mi je što se igra u takvoj atmosferi. Utakmicu smo počeli mekano, na kraju krajeva nismo imali neku šutersku večer, imali smo i probleme u skoku što je normalno. Obranom i laganim poenima uspjeli smo pobijedili Zadar i mislim da je pobjeda zaslužena. Odradili smo utakmicu kako treba, odmorit ćemo se i vidjeti tko će biti protivnik – istaknuo je slavodobitno Žakelj.