Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

KOŠARKA

Kreće rasplet petog izdanja obnovljene Zadarske ljetne lige

Autor: Andrija Dešpoja

04.08.2023. 15:30
Kreće rasplet petog izdanja obnovljene Zadarske ljetne lige

Foto: MATEJ NIMAC/ZADARSKA LJETNA LIGA



Nakon zanimljivih i uzbudljivih 18 utakmica odigranih u grupnoj fazi, ovogodišnje izdanje obnovljene Zadarske ljetne lige bliži se svojoj kulminaciji. Danas i u nedjelju na rasporedu su četvrtfinalni susreti u kojima će snage odmjeriti košarkaši Voštarnice i Strožanca, Sfinga Stafforda i Sukošana, Konobe Rafaelo Melada i Bazena te Smiljevca i Bibinja. Prvi će na vanjski teren ŠC Višnjik istrčati glavni favoriti – košarkaši Voštarnice koji u svojim redovima jako dobru kombinaciju mladosti i iskustva, »guštera« i »džombi«.


Predvođeni donedavnim košarkašem Zadra i najkorisnijim igračem juniorske završnice prvenstva Hrvatske Rokom Lukićem mladići s Vošte su »protutnjali« skupinom te su sa savršenim učinkom izborili plasman u izlučnu fazu. S druge strane terena će stajati iskusni »basketaši« Strožanca koje se nipošto ne smije podcijeniti, pogotovo ako iz Podstrane stignu u kompletnom sastavu, no »Vošta« će zasigurno imati i »šestog« igrača u vidu svojih vjernih navijača. Druga utakmica dana donosi otvoreni okršaj Sfinga Stafforda sa zagrebačkim štihom i Sukošana.


Filip Tušek i Josip Škara protiv Tonija Devića Obradovića i Roka Zdrilića. Poslastica za kraj dana. Nedjeljni program će početi susretom drugih nositelja iz Konobe Rafaelo Melada i Bazena, u kojem su košarkaši Melade veliki favoriti, no iskustvo »Bazenaša« se nikada ne smije podcijeniti. Posljednjeg polufinalista dobit ćemo nakon dvoboja Smiljevca i Bibinja, dviju momčadi koje u svojim redovima imaju nekolicinu mladih igrača Zadra. Vice Grbić i Josip Badrak vjerojatno neće nastupiti zbog početka priprema KK Zadar te će biti zanimljivo vidjeti tko će biti hendikepiraniji izostancima. Prvi susret je uvjerljivo pripao Zadranima (89:74), Smiljevac je i dalje favorit, no ni Bibinjci neće biti bez šanse…


Foto: MATEJ NIMAC/ZADARSKA LJETNA LIGA