Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Premijer liga, 25. kolo

Košarkaši Zadra večeras gosti sinjskog Alkara

Autor: Andrija Dešpoja

17.03.2024. 11:16
Košarkaši Zadra večeras gosti sinjskog Alkara

Foto: Luka Jeličić



Košarkaši Zadra večeras u 20 sati u Športskoj dvorani Ivica Glavan – Ićo u Sinju igraju utakmicu 25. kola Premijer lige protiv Alkara. Utakmica dolazi dan nakon iscrpljujućeg dvoboja s Cedevitom Olimpijom u ABA ligi te će i ovog puta, možda važnije od bodova, biti sačuvati zdravlje svih igrača, o čemu svjedoči i najava trenera Danijela Jusupa.


– Utakmica se igra samo malo više od 24 sata nakon stvarno iscrpljujuće utakmice, fizički i mentalno. Moramo se nekako skupiti i odigrati, ali apeliram na sve da se povede računa o tom ritmu. Ovo je nehumano i dovodi se u pitanje zdravlje igrača. Ovaj ritam utakmica je povoljan da dođe do nekih ozljeda. Apeliram na sve da se malo sjedne i nađe najbolje rješenje – istaknuo je u najavi dvoboja Jusup.


I bez ovakvog ritma utakmica Alkar je na svom parketu uvijek neugodan protivnik. Nedavno je pobijedio Cibonu, a i u prvoj utakmici sa Zadranima bilo je gusto do samoga kraja. Četiri minute prije kraja vodili su 68:66 i nije puno nedostajalo da uzmu i ovaj „skalp“. Zadarski navijači nadaju se da će i igrači iz drugog plana dati svoj doprinos da se zabilježi nova pobjeda.




Utakmica se igra od 20 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji.