Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

ŽKK ZADAR

Antonija Božić ostaje na Višnjiku

Autor: Andrija Dešpoja

17.08.2023. 20:23
Antonija Božić ostaje na Višnjiku

Foto: MATE KOMINA



Svlačionica ŽKK Zadar sve je punija kako se polako, ali sigurno primiče kraj ljeta. Poput kolega iz muškog košarkaškog kolektiva tako se i u ŽKK Zadar mogu pohvaliti ostankom Božića na još jednu sezonu u klubu, a radi se o 27-godišnjoj Antoniji Božić koja je u drugom dijelu prošle sezone stigla u Zadar zbog fakultetskih obveza i od tada odigrala sedam utakmica u kojima je pokazala svoju kvalitetu, iskustvo, znanje i pozitivnu energiju, a to je i potvrđivala na terenu s učinkom od 7.1 poena, šest skokova, 3.1 asistencije i 1.4 ukradenih lopti u Ligi za prvaka Prve ženske lige.


Antonija se u odsustvu Josipe Zovko istaknula kao najiskusnija igračica ekipe, preuzela odgovornost na sebe i povela mlade Zadranke sve do kvalifikacijskih utakmica za Premijer žensku ligu u kojima se boljim na koncu pokazao ŽKK Split.


Ostanak iskusne vanjske igračice i ubojite šuterice veliki je dobitak za ambicije Zadranki da se dočepaju elitnog ranga hrvatske košarke, a u tom smislu idu i prethodne prinove u vidu povratka nekadašnje kapetanice kluba s Višnjika Hane Rudić koja je prošlu sezonu odradila u dresu zagrebačke Orke koja se natjecala Premijer ženskoj ligi, gdje je u 20 odigranih susreta bila na prosjeku od 6.7 koševa i 5.2 uhvaćene lopte, a iz istog ranga natjecanja u Zadar je stigla i donedavna igračica Splita Edita Škec koja je na Višnjik stigla s referencama od 5.7 poena i 7.6 skokova, te bi trebala pomoći popuniti pozicije u unutarnjoj liniji. Božić je sa Zadrom potpisala ugovor na godinu dana.